Čovjek iz sjene donio Interu polufinale Kupa, Edin Džeko dobio šansu u drugom dijelu

Atalanta nemoćna u Milanu

Čovjek iz sjene donio Interu polufinale Kupa, Edin Džeko dobio šansu u drugom dijelu

Edmir Škorić

U utorak navečer odigran je jedan meč četvrtfinala Kupa Italije, a u polufinale je prošao Inter koji je sa 1:0 pobijedio Atalantu.

Stari rivali sa sjevera Italije sastali su se na Giuseppe Meazzi i očekivalo smo malo bolju utakmicu i nešto efikasniju, no očito je presudio veliki oprez sa obje strane.

Nije bilo velikih šansi tokom prvih 45 minuta, a jedini gol postignut je tek u 52. minuti. Nakon asistencije Lautara Martineza, Matteo Darmian je postigao gol koji će na kraju donijeti Milanistima plasman u polufinale.

Imala je i Atalanta svoje prilike, ali one ovaj put nisu iskorištene. Navikli smo se na superioran i efikasan tim iz Bergama, no na Meazzi su bili poprilično tihi.

Susret nije počeo Edin Džeko, ali je reprezentativac Bosne i Hercegovine u 71. minuti zamijenio Romelua Lukakua.

Oglasi

Inter nije briljirao, daleko od toga, ali odigrao je taktički zrelu i pametnu utakmicu i na kraju pomalo i na iskustvo izborio plasman u samu završnicu Kupa Italije.

Inter je i dalje jedan do glavnih favorita za osvajanje trofeja, nakon što su ispali klubovi poput Napolija i Rome. Za finale će se boriti s pobjednikom sutrašnjeg duela Lazio - Juventus.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Cremonese i Roma, odnosno Fiorentina i Torino. Očigledno je da bi svako mogao do trofeja, ali ako već moramo da tražimo favorite onda je tu Inter u prvom redu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ima priliku da osvoji dva trofeja ove sezone, pošto je nedavno osvojio Superkup Italije nadigravši gradskog rivala, ekipu Milana, rezultatom 3:0.

Što se tiče prvenstva, Inter već sada ima čak 13 bodova manje nego Napoli i trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Edin Džeko i društvo uspiju da dođu do titule.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije