Inter sprema novi ugovor, ali Džeki stiže ponuda koja bi mogla obradovati Amru
Inter bi trebao Dijamantu ponuditi novi ugovor, no ponuda iz Amerike sigurno je primamljiva i Amri, te je finansijski bolja od one koju može dati viceprvak Italije.

Dijamantu na ljeto ističe ugovor s Interom

Inter sprema novi ugovor, ali Džeki stiže ponuda koja bi mogla obradovati Amru

E. Ganibegović

Edin Džeko za 15 dana puni 37 godina, ali je svejedno i dalje glavni stub reprezentacije Bosne i Hercegovine i ponajbolji igrač milanskog Intera, viceprvaka Italije. Na ljeto mu ističe ugovor, a gdje će nastaviti karijeru?

U ljeto 2021. godine Edin Džeko je iz Rome prešao u Inter. S milanskim timom je potpisao ugovor na dvije sezone i on ističe koncem juna, odnosno na kraju ove sezone.

Dijamant je za skoro dvije godine u dresu Intera postao jedan od najbitnijih i najbojih igrača ovog tima, a nakon šest godina u Romi stigao je i do nekoliko trofeja u Italiji.

Nakon što je bio prvak Njemačke i Engleske, još uvijek čeka na Scudetto, no osvojio je dva italijanska Superkupa i jedan kup, te je još u igri da ga osvoji i ove sezone jer u polufinalu Inter igra dvomeč s Juventusom.

Napoli je već skoro obezbijedio titulu prvaka Italije, dok je Inter na dobrom putu da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka i u igri su i za ovaj trofej što bi definitivno bila kruna karijere našeg Džeke.

Ugledni italijanski list, La Gazzetta dello Sport, danas piše o nastavku karijere Edina Džeke i na stolu su, čini se, dvije opcije.

Oglasi

Kako je pomenuti medij prenio, Inter je spreman da ponudi Džeki novi ugovor na ljeto (1+1), ali uz smanjenje plate koja trenutno iznosi oko pet i po miliona eura godišnje.

Također, za usluge Dijamanta su zainteresovani i pojedini klubovi iz MLS lige. Oni navodno mogu da ponude dosta više novca od Intera, a ova je ponuda svakako zanimljiva i zbog njegove porodice.

Naime, Amra Džeko, Edinova supruga, itekako je vezana za SAD jer je manekensku karijeru provela u Los Angelesu, a upravo u ovom kalifornijskom gradu sada studira njena kćerka Sofia Vicentijević.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da sačekamo ljeto i da vidimo gdje će Džeko nastaviti karijeri. Sudeći po njegovom stasu i formi, jasno je da u njegovim nogama ima još potencijala za igrati na najvećem nivou.

Ono što je najbitnije trenutno jeste to da zdrav dočeka okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine za 20 dana i odigra na najboljem mogućem nivou uvodne utakmice kvalifikacija za EURO protiv Islanda i Slovačke. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Edin je naš DIJAMANT i aBd ima da bude " tata - mata " kao i uvijek. Naprijed Džeko ⚜️
1 0
Kugla
Ako Inter misli nesto osvojiti treba se otarasiti ovog Hrvatskog starca prodana dusa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi