Lautaro produžuje ugovor s Interom, ali cijeli Milano već zna šta će se desiti na ljeto s njim

Žele da se maksimalno osiguraju

Lautaro produžuje ugovor s Interom, ali cijeli Milano već zna šta će se desiti na ljeto s njim

E. Čaušević

Lautaro Martinez i Inter već neko vrijeme pregovaraju oko novog ugovora argentinskog reprezentativca, ali na Giuseppe Meazzi su svjesni da bi na ljeto jedna stvar mogla sve da promijeni iz temelja.

Lautaro je već nekoliko sezona prva zvijezda Intera gdje pruža fantastične igre, te nije ni čudo što čelnici kluba s Meazze čine sve kako bi on produžio svoju vjernost ovom klubu.

Ovaj 26-godišnji napadač s Interom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali želja čelnika kluba je da Lautaro u narednom periodu pristane ne produženje ugovora na dodatne dvije godine čime će dobiti i povećanje plate.

Italijanski mediji pišu da pregovori Intera i Lautara traju već sedmicama i da je jedino još ostalo da se dogovore oko iznosa plate.

Argentinac traži deset miliona eura godišnje u Interu dok su mu čelnici kluba ponudili dva miliona manje. No, on ne želi na to da pristane i očekuje se da će na kraju dobiti ono što traži jer je previše važan igrač za taj klub.

Oglasi

Međutim, novi ugovor Lautara nije jedino želja kluba da on ostane što duže na Meazzi nego da se i osiguraju pred ljetni prelazni rok jer je čini se svima jasno da bi jedan detalj mogao sve da promijeni.

Inter novim ugovorom želi da se osigura i doda otkupnu klauzulu od 150 miliona eura jer u slučaju da Kylian Mbappe napusti PSG i pređe u Real Madrid mnogi smatraju da će upravo Lautaro biti prva želja kluba iz Pariza.

U Interu su svjesni da bi Mbappeov odlazak iz PSG-a mogao na kraju da bude i bitan detalj za njih jer se već neko vrijeme špekuliše da Parižani "imaju na oku" Lautara i da njega smatraju idealnom zamjenom za Francuza.

Zbog toga klub s Meazze želi da Lautaro što prije produži svoj ugovor kako bi na ljeto u slučaju da PSG zaista krene po njega dobili ogroman novac jer će ga pustiti da ide samo u slučaju da se aktivira otkupna klauzula.

Oglasi

Po trenutnom ugovoru Lautaro bi mogao da ide za nekih 100 miliona eura što je odlična cifra, ali jasno je da Inter želi da izvuče maksimum ukoliko već budu morali ostati bez svog najboljeg fudbalera.

Lautaro ne krije da je sretan na Meazzi i spreman je na potpis novog ugovora, ali sigurno je da bi i on sam teško odolio ponudi iz Pariza što očito znaju u Interu i žele na sve načine da se što bolje osiguraju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac i ove sezone igra u fantastičnoj formi jer je na dosadašnjih 29 mečeva zabio čak 22 gola i dodao pet asistencija.

Lautaro je u Inter stigao na ljeto 2018. godine iz argentinskog Racinga za 25 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak čelnika italijanskog velikana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi