Inzaghi želi reakciju tima nakon bolnog poraza, njegova "žrtva" pred derbi s Romom je napadač

Nove promjene u timu

Inzaghi želi reakciju tima nakon bolnog poraza, njegova "žrtva" pred derbi s Romom je napadač

Edmir Škorić

Inter je u subotu navečer poražen od gradskog rivala Milana s 2:1 u jednoj utakmici koja je zaista ličila kao da bi mogla Nerazzurrima trasirati put do titule, no dogodio se potpuni raspad u posljednjih pola sata.

Inter je vodio s 1:0 na poluvremenu, imao apsolutno sve u svojim nogama, no onda se naprosto iz ni čega pojavio Olivier Giroud i sa dva gola presudio Interu, a prvenstvu vratio neizvjesnost u borbi za titulu.

Simone Inzaghi je svjestan da je pogriješio s nekim potezima i zbog toga što je prerano želio da umrtvi utakmicu i da kroz jačanje defanzive zaustavi mrskog gradskog rivala. Taj pomalo kukavički pristup osvetio se Inzaghiju i igračima Intera, no trener aktuelnog prvaka sada želi reakciju i brz odgovor.

Inter već sutra navečer protiv Rome igra meč četvrtfinala Kupa Italije, a Inzaghi planira napraviti nekoliko promjena u sastavu.

Prema pisanju Gazette dello Sport, Stefan de Vrij bi mogao dobiti malo odmora, a umjesto njega bi u prvih 11 trebao uskočiti Andrea Ranocchia, dok bi desno igrao Danilo D'Ambrosio, a u sredini odbrane Milan Škrinjar.

Očekuje se da Inzaghi promijeni oba bočna igrača i da umjesto Denzela Dumfriesa desno počne Matteo Darmian, a Federico Dimarco lijevo umjesto Ivana Perišića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče napada, vjeruje se da će Edin Džeko biti starter iako je odigrao 90 minuta protiv Milana, dok je "žrtva" Luataro Martinez, kojeg bi trebao da zamijeni Alexis Sanchez. Lautaro je zamijenjen protiv Milana i očigledno je da mu nedostaje malo svježine i odmora nakon silnih utakmica, što u dresu Intera, što u dresu Argentine.

Edin će svakako imati dodatni motiv protiv svog bivšeg kluba iz Rima, tako da se nadamo da će biti od prve minute na terenu, a i Inzaghi je svjestan njegove velike uloge u timu bez obzira da li postiže golove ili ne.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi