Inter rutinski odradio posao, Edin Džeko sve vrijeme bio na terenu

Pobjeda Nerazzurra

Inter rutinski odradio posao, Edin Džeko sve vrijeme bio na terenu

Edmir Škorić

U susretu 23. kola italijanske Serije A Inter je ugostio Udinese, te na kraju slavio sa 2:1.

Inter je bio favorit s Udineseom, ali gosti iz Udina pružili su dobar otpor i malo je nedostajalo da na Meazzi osvoje barem bod.

Domaćin je glavom na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Porta koja se igra sredinom naredne sedmice, ali su svejedno bili večeras fokusirani i nisu dozvolili iznenađenje.

Prvi gol na meču postignut je u 20. minuti, kada je dosuđen penal za Inter, a Romelu Lukaku zabio iz drugog pokušaja. Njegov udarac s bijele tačke prvo je zaustavio golman Udinesea, ali je penal ponovljen i Belgijanac je iz drugog pokušaja bio sigurniji.

Dvije minute prije odlaska na odmor Udinese dolazi do izjednačenja, a nakon kontre zabija Lovrić.

U nastavku se Inter orijentisao na potpune napade, da bi u 73. minuti Mkhitaryan na ubačaj Di Marca postigao lijep pogodak za 2:1.

Konačnih 3:1 postavio je rezervista Lautaro Martinez u 89. minuti. Sve u svemu, zaslužena pobjeda Intera koji je imao još nekoliko šansi koje su lako mogle da se pretvore u pogotke.

Edin Džeko je također imao jednu dobru šansu, ali je golman odbranio njegov udarac. Inače, on je sa Lukakom krenuo meč, te je ostao do kraja. Vidjet ćemo hoće li protiv Porta biti starter ili će Inzaghi na teren od prve minute poslati Lukakua i Martineza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon večerašnje pobjede Inter se učvrstio na drugom mjestu sa 47 bodova, ali i dalje ima ogromnih -15 u odnosu na Napoli.

Nakon Porta, Interu slijedi gostovanje Bologni, u Seriji A, pa domaći meč sa Lecceom, zatim gostovanje Speziji, revanš sa Portom 14. marta, te onda polufinale Kupa s Juventusom 19. marta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi