Javier Zanetti umirio navijače Intera obećavši da će napadač ostati

Lautara ne prodaju

Javier Zanetti umirio navijače Intera obećavši da će napadač ostati

Edmir Škorić

Legendarni bek Intera, Javier Zanetti, danas obnaša funkciju potpredsjednika u tom klubu, a ovog ljeta suočava s sa mnogim pitanjima vezanim za odlaske najboljih igrača njegove ekipe.

Brojne zvijezde Intera povezuju se sa drugim klubovima, a među njima i sjajni argentinski napadač Lautaro Martinez. Za 25-godišnjeg Argentinca se, navodno, zanimao Chelsea i bilo je glasina da se pregovara oko njegovog transfera, no Zanetti smiruje navijače.

"Nije bilo pregovora između milanskog Intera i bilo kojeg drugog kluba o prelasku Lautara Martineza", potvrđuje Javier Zanetti.

"Garantujem vam da je sretan u klubu i nema nikakvih naznaka da će se to promijeniti ili da će negdje otići".

Nije iznenađenje da klubovi kruže oko argentinskog reprezentativca nakon što je postigao 28 golova u svim natjecanjima prošle sezone, dok je sezonu ranije postigao tri gola manje.

Oglasi

Martinez ima još tri godine ugovora s Interom, tako da klub nije pod nikakvim pritiskom da ga proda, a njihov potpredsjednik jasno je dao do znanja da nema pomaka u budućnosti.

Brojni najveći evropski klubovi ovog su ljeta na tržištu kako bi pronašli novog napadača, a smatra se da i Real Madrid razmatra ponudu za Martineza.

Budući da je Karim Benzema otišao na kraju prošle sezone, španski divovi će ovog ljeta morati kupiti napadača, a povezivali su ih i s Harryjem Kaneom i Kylianom Mbappeom. Martinez je također na njihovom radaru, pa iako je Zanetti potvrdio da do sada nije bilo pregovora, ako bi se javili Chelsea, Manchester United ili Real Madrid, oni bi ozbiljno testirali Interovu odlučnost da zadrži igrača.

Napadač, kojeg je Inter potpisao iz Racing Cluba 2018., bio je dio argentinske selekcije koja je preko zime osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lautaro je ove sezone osvojio Kup Italije i Superkup Italije s Interom, te igrao finale Lige prvaka. Ranije je bio prvak Italije sa Nerazzurrima. Očekuje se da i on i Romelu Lukaku ostati u Interu, dok bi Edin Džeko trebao vrlo brzo postati član turskog Fenerbahčea.

Turci su na pragu da završe dolazak bh. napadača kao slobodnog igrača i daće mu najmanje 10 miliona eura za dvije godine ugovora. Ipak, prije nego ode u Istanbul, Edin će morati da odradi meč sa reprezentacijom BiH i to jako važan, večeras u Zenici, protiv Luksemburga, u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevima je pobjeda imperativ, a od Edina se svakako najviše očekuje...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi