Intervju Roberta Prosinečkog nakon žrijeba u Nyonu: Znamo sve o Sjevernoj Irskoj
Foto: Screenshot

Selektor BiH o protivniku u polufinalu baraža

Intervju Roberta Prosinečkog nakon žrijeba u Nyonu: Znamo sve o Sjevernoj Irskoj

Bosna i Hercegovina nije uspjeka kroz kvalifikacije doći do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo, ali joj sada predstoji play-off.

U polufinalu će Zmajevi na svom terenu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom, a današnji žrijeb u Nyonu je odredio da će BiH, ako prođe, i finale igrati na domaćem terenu. Inače, drugi polufinalni par je Slovačka - Irska.

Nakon žrijeba u Nyonu kratak intervju je dao naš selektor, Robert Prosinečki.

"Sigurno da znamo dobro Sj. Irsku samim time što smo sa njima dva puta igrali u Ligi nacija, dosta uspješno - oba puta smo pobijedili. Dakle, sigurno da znamo sve o Sjevernoj Irskoj. Imamo neku laganu malu prednost jer igramo u BiH, ali sigurno teška utakmica, neće biti lagano da se prođe. Međutim vjerujemo u to da možemo... Oni su u grupi kvalifikacija igrali jako dobro, možda samo zadnju utakmicu protiv Njemačke nisu dobro odigrali... Sigurno da očekujemo dobru utakmicu, a vjerujemo da ćemo proći i igrati finale", istakao je Prosinečki, pa nastavio:

"Jedna vrlo organizirana ekipa, koja već dugo godina igra zajedno, igra momčadski, igrači igraju po engleskoj ligi. Dobra i dobro ukomponovana ekipa. Biće to sigurno njihova najveća snaga. Znamo da dobro igraju sa dugim loptama, imaju odličan prekid, skok. Tako da, sigurno dobra selekcija koja može igrati sa svakom reprezentacijom... Igra se jedna utakmica, ili prolaziš ili ispadaš. Sigurno ćemo morati imati jedan drugačiji pristup da bi dobili dobru reprezentaciju poput Sjeverne Irske."

Da li je veliki pritisak na Zmajevima?

"Pritisak je uvijek tu. Samim time što misim da nismo dobro odigrali grupnu fazu, pustimo sada Ligu nacija, ali nismo igrali onako kako može BiH. Biće pritiska, ali tu je i mala, ali prednost jer ćemo igrati na domaćem terenu. Igraći će biti super motivirani, dug je period do utakmice, ali pritisak je sigurno veliki", istakao je Prosinečki.

"BiH godinama igra kući jako dobro i to će biti jedna od naših prednosti jer momci kada igraju kući su sasvim drugačiji nego na strani... Mislim da BiH ima dobru ekipu, atmosfera nije najbolja jer se grupna faza nije dobro odigrala, ali mislim da između igrača nema nikakvih problema, oni su svi željni igrati na velikom takmičenju poput Evropskog prvenstva. Siguran sam da će dati sve od sebe."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prosinečki se potom osvrnuo na najveće zvijezde BiH.

"Pjana i Džeko su igrači koji igraju u velikim klubovima, gdje su među najvažnijim igračima. Oni puno znače reprezentaciji. Ako oni budu u najboljoj formi i motivisani onda BiH može očekivati prolaz", poručio je selektor BiH.

Top Komentari

87618
Ako se ovaj put ne ode na EP , pocekat ce se godina i godina kada ce se otici na neko veliko takmicenje
8 0
dragonBH
ovo zadnje mi je toliko zasmetalo, kao ako Pjanke i Dzeko budu na nivou mozemo ocekivat prolaz.. Nije repka samo dva igraca, moraju se sve kockice poslozit.. Nemamo mi igrace krilne da bi mogli igrat 4-2-3-1, mora Armina Hodzica OBAVEZNO stabit sa Dzekom naprijed da igra nesto sto je igro Ibisevic u 4-4-2 kod Susica!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti