Irfan Peljto u centru pažnje u Dublinu - Sve žalbe Van Dijka bile su uzaludne

Penal nakon tri minute igre

Irfan Peljto u centru pažnje u Dublinu - Sve žalbe Van Dijka bile su uzaludne

Midhat Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto večeras je glavni sudija na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Irske i Nizozemske. Već nakon tri minute igre bh. sudija je pokazao na bijelu tačku nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Virgil van Dijk.

Irfan Peljto dosudio je penal za Irsku u meču protiv Nizozemske već na samom otvaranju utakmice u Dublinu.

Nakon ubačaja iz ugla lopta je Virgila van Dijka pogodila u ruku. Peljto je pokazao na bijelu tačku uz proteste zvijezde Liverpoola i selekcije Nizozemske.

Tražio je defanzivac da Peljto pogleda snimak. On je ubrzo iz VAR sobe dobio obavijest da je odluka ispravna i da je penal.

Oglasi

Adam Idah je preuzeo odgovornost. Zabio je za 1:0 za oduševljenje na Aviva stadionu u Dublinu.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1700948989447749813[/twitter]

Peljto je u 18. minuti zatim po drugi put pokazao na bijelu tačku. Golman domaće selekcije Bazunu ruši Dumfriesa u gol-šansi i za bh. sudiju nije bilo dileme. Pokazao je na penal i dodijelio je žuti karton za čuvara mreže selekcije Irske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Cody Gakpo. Pogodio je za 1:1.

Top Komentari

Ecosport
Peljto debil, favorizuje sarajevske klubove
0 1
Eno30
Čist penal kao suza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi