Najteža godina u životu, otpisan od svih, a sinoć scena za pamćenje začepila usta svima!

Isco se vratio na velika vrata

Najteža godina u životu, otpisan od svih, a sinoć scena za pamćenje začepila usta svima!

Endin Čaušević

Betis je sinoć u okviru osmog kola španske La Lige na svom terenu ubjedljivo savladao Valenciju sa 3:0, a zvijezda večeri bio je Isco koji je u sredinom drugo poluvremena doživio scene za pamćenje koje je itekako zaslužio nakon najtežih godinu dana u svojoj karijeri.

Betis je uspio da prekine seriju od tri meča bez pobjede i sinoć je pred svojim navijačima uspio da ubjedljivo savlada Valenciju sa 3:0.

Zvijezda večeri bio je Isco koji je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu i pokazao je kakvo pojačanje je Betis dobio, ali i da nije rekao još konačnu riječ na terenu nakon što su ga mnogi već davno otpisali.

Betis je do prednosti sinoć došao u 41. minuti kada je Diao postigao pogodak za 1:0, a Isco je potom stupio na scenu.

Sjajni veznjak je u 52. minuti utakmice upisao asistenciju za pogodak Roce koji je povisio na 2:0, a deset minuta kasnije Isco je izašao iz igre i tek tada je sve eksplodiralo na stadionu Benito Villamarin.

Oglasi

Manuen Pellegrini odlučio je da odmori svog najboljeg igrača kada je Betis došao do 2:0, a kada su navijači vidjeli da Isco izlazi priredili su mu scene za pamćenje koje će on pamtiti dok je živ.

Svaki navijač Betisa je ustao na noge i počeo da aplaudira Iscu koji je uz gromoglasan aplauz išao ka klupi i zahvaljivao se navijačima na takvoj reakciji koja je svima najbolji pokazatelj da njegovo vrijeme za penziju nije ni blizu.

Isco je prošao kroz najtežu godinu u karijeri nakon što je prije godinu dana napustio Real Madrid i otišao u Sevillu gdje je nakon samo četiri mjeseca raskinuo ugovor.

Više od pola godine bio je bez kluba, a potom je stigao poziv iz Betisa koji je sve promijenio. Od dolaska u Betis igra u nevjerovatnoj formi i kritičarima koji su ga otpisali i rekli da je njegovo vrijeme prošlo je itekako začepio usta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od dolaska u Betis u dresu tog kluba Isco je odigrao devet utakmica u svim takmičenjima, zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi