Imao okršaj s Vahom, a sada pokazao da je odrastao: Većina bi odlučila drugačije, ali ne i on

Ez Abde ostao u Španiji

Imao okršaj s Vahom, a sada pokazao da je odrastao: Većina bi odlučila drugačije, ali ne i on

Endin Čaušević

Marokanski reprezentativac Ez Abde zadnjeg dana prelaznog roka napustio je Barcelonu i potpisao je za Betis iako je imao na stolu i dosta primamljivije ponude, ali poznato je zašto je odlučio da ostane u Španiji.

Ez Abde je na najvećem nivou debitovao u Barceloni i prije dvije godine bio je pravo otkriće kada mu je Xavi dao priliku u prvom timu Barce.

Tada je čak odbio da igra za Maroko jer se špekulisalo da će dobiti poziv Španije, no kada je Crvena furija odustala od njega Ez Abde je odlučio ponovo da zaigra za reprezentaciju Maroka za koju je debitovao prije godinu dana.

Prošlo sezonu Ez Abde je proveo na posudbi u Osasuni gdje je bio poprilično dobar, a potom se vratio u Barcu. Igrao je tokom priprema, no posljednjeg dana prelaznog roka odlučio je da napusti katalonski klub jer je bio svjestan da neće imati minutažu koju očekuje.

Odigrao je dvije utakmice za Barcelonu u novoj sezoni, ali je upisao ukupno tek 67 minuta i zadnjeg dana prelaznog roka odlučio je da je najbolje da napusti klub.

Oglasi

Marokanac je na kraju potpisao za Betis ugovor do ljeta 2028. godine, a Barcelona je prodajom Ez Abdea inkasirala skoro osam miliona eura.

Međutim, španski mediji otkrili su da je Ez Abde imao mogućnost odlaska u engleski Premiership jer je nekoliko klubova bilo zainteresovano za njega. Davali su mu mnogo veću platu nego Betis, ali je on to na kraju sve odbio.

Katalonski Sport piše da je Marokanac to planski uradio smatrajući da je prerano da prihvati izazov kakav je Premiership. Ez Abde je smatrao da je odlazak u Englesku za njega prevelik zalogaj iako su mu nudili tamošnji klubovi duplo veću platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je ovaj 21-godišnjak izabrao Betis smatrajući da je to pravi izbor kako bi stekao iskustvo igranja na visokom nivou, te smatra da će u klubu iz Seville imati dovoljno prostora za igru i napredak.

Inače, Abdeov prvi klub je bio Elche, a kratko je prije dolaska u Barcelonu B igrao i za Hercules.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije