Ispunjava im se želja: Džeko i Višća od naredne sezone u istom timu?
Edin Džeko je ranije imao priliku da u istom timu igra sa kolegom iz reprezentacije. Sa Zvjezdanom Misimovićem je odveo Wolfsburg do historijske titule prvaka (Foto: T. Hebib)

Fener baca sve karte u napad

Ispunjava im se želja: Džeko i Višća od naredne sezone u istom timu?

Midhat Šljivak

"Ponekad poželim da smo u istom timu", riječi su Edina Džeke kojima je opisao igru saigrača iz reprezentacije Edina Višće.

Na kraju bi mu se mogla želja i ostvariti, jer bi prema navodima turskih medija od naredne sezone Džeko i Višća mogli nositi dres istog tima.

Turski velikan Fenerbahče zainteresovan je za oba bh. fudbalera. Jutros su se u turskim medijima pojavile i informacije da su za Džekine usluge zainteresirani i čelnici Fenerbahčea, te da je bh. napadač njihova glavna meta.

Nije ostalo na tome. Pojavila se i informacijama kako je i Edin Višća još jedna "meta" istanbulskog tima i da će za njegove usluge tokom ljeta Fener ponuditi 10 miliona eura.

Tako bi se moglo desiti da dva Edina od naredne sezone nose isti dres. To bi zaista bilo fantastično i sigurno da bi dosta time dobila i reprezentacija BiH.

Edin Višća ima ponude i iz Bundeslige

Bh. reprezentativac od 2011. nastupa za Bašakšehir, iz sezone u sezonu za ovaj klub pruža fenomenalne partije, a sudeći prema napisima inostranih medija, epizodi u Turskoj bi mogao doći i kraj.

Nije tajna da se prilično mnogo klubova interesuje za bh. fudbalera, a naredna stanica u njegovoj karijeri bi mogla biti i Njemačka.

Navodno su tamošnji bundesligaši Wolfsburg i Schalke već poslali Bašakšehiru 10 miliona eura za otkup Višćinog ugovora, što je cifra koja bi, kako se navodi, mogla konačno zadovoljiti turski klub.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je ove sezone zaista fantastičan. Odigrao je ukupno 30 utakmica za Bašakšehir i ima učinak od 11 golova i 12 asistencija.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 44 nastupa i postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi