Od večeras nema nikakve potrebe da se bira gol sezone i niko se neće sjećati Brune Petkovića

Paul Onuachu izveo čudo

Od večeras nema nikakve potrebe da se bira gol sezone i niko se neće sjećati Brune Petkovića

Midhat Šljivak

Nigerijac Paul Onuachu odveo je večeras Trabzonspor do pobjede nad Konyasporom (2:1), a pogodak kojeg je postigao za pobjedu u 85. minuti definitvno je kandidat za najbolji u sezoni.

Paul Onuachu izveo je večeras pravu magiju na utakmici turske Super lige između Trabzonspora i Konyaspora. Zabio je Nigerijac oba gola za domaći tim, ali ono što je izveo u 85. minuti je magično.

Iskoristio je ovaj napadač ubacivanje s lijeve strane, uslijedio je potom udarac petom iz okreta, a lopta je završila u mreži i nastalo je veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Naravno, i Nigerijac je svjestan kakvu je goličnu postigao. Znao je to proslaviti na pravi način, a njegov tim je upisao još jednu bitnu pobjedu.

Pogledajte ovu impresivnu magiju koju je izveo nigerijski napadač i za mnoge više nema potrebe da se traži najbolji gol sezone.

Oglasi

29-godišnji napadač igra kao posuđen igrač u Trabzonsporu. On je pod ugovorom s engleskim Southamptonom i doveden je nakon što turski klub nije uspio završiti transfer Bruna Petkovića iz zagrebačkog Dinama.

Ove sezone u Super ligi Onuachu igra zaista odlično. Večeras je došao do šestog pogotka u osam odigranih utakmica

Nigerijac je karijeru započeo u danskom Midtyllandu. Tamo je proveo čak sedam godina, da bi potom nastavio brilijati u dresu belgijskog Genka.

U januaru 2023. godine stigao je u Southampton za 18 miliona eura. Nije međutim mogao spasiti Svece od ispadanja i u 12 odigranih utakmica nije zabio gol. Odlučio se na odlazak u Tursku i pogodio je, te igra zaista odlično. On je došao nakon što je propao posao s Brunom Petkovićem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S ova tri boda Trabzonspor se popeo na treće mjesto tabele s 22 osvojena boda i s Abdullahom Avcijem izgledaju mnogo bolje nego pod vodstvom Nenada Bjelice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi