Italijanska javnost priča o potezu 'polumrtvog' Pjanića: Svi su imali slobodan dan, ali on...

Vezista Juventusa u centru pažnje

Italijanska javnost priča o potezu 'polumrtvog' Pjanića: Svi su imali slobodan dan, ali on...

Vezni fudbaler Juventusa Miralem Pjanić često je u centru pažnje italijanskih medija posljednjih dana.

Obzirom da je Pjanić prehleđen u posljednje vrijeme, a Allegri je nedavno rekao kako je bio 'polumrtav', Italijane sve više zanima njegovo zdravstveno stanje.

Ipak, čini se kako je popularni Mali princ sve bolje i bolje, a to potvrđuje i današnja informacija.

Naime, iako su svi fudbaleri Juventusa imali slobodan dan, Pjanić je odlučio da se sam pojavi u Trening centru te odradi trening.

Naravno, vezni fudbaler je vjerovatno propustio nekoliko treninga u posljednje vrijeme zbog gripe, pa je vjerovatno htio da se što prije vrati u top formu.

Njegov potez je naišao na oduševljenje kod italijanske javnosti koja prenosi kako će mu se ostali saigrači na treningu priključiti sutra.

Inače, pred Starom damom su sada dva vrlo važna izazova. Za vikend slijedi susret protiv Napolija u okviru Serije A, a odmah nakon toga i revanš susret u Ligi prvaka protiv Atleticvo Madrida. Jorgandžije su u prvom susretu pobijedile 2:0.

Allegri o Pjaniću: Prije nego što sam ga uveo, pitao sam ga 'možeš li disati?'

Nakon meča protiv Bologne Allegri je potvrdio da Pjanić još uvijek ima problema, ali mu je prije ulaska u igru poručio kako može igrati.

"Miralem Pjanić kašlje, kiše i već mjesec dana ima temperaturu. Prije nego što sam ga uveo u igru danas, pitao sam ga može li uopšte pravilno disati, a on mi je odgovorio da može", poručio je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Juventusa je govorio i o samoj utakmici. Inače, njegov tim je slavio sa 1:0 i to golom Dybale.

"Bologni smo dozvolili vrlo malo šansi do pred sami kraj. Ovo je ključni rezultat, jer znači da u međusobni susret protiv Napolija ulazimo sa 13 bodova prednosti na vrhu tabele. Drago nam je što sada slijedi Napoli jer je to vrlo dobra provjera za nas pred Atletico Madrid", kaže Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Prehledjen????????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi