Podrška Petevu opala, ali mnogi i dalje vjeruju u njega

U anketi Sportsport.ba 55% čitaoca i dalje za Peteva

Podrška Petevu opala, ali mnogi i dalje vjeruju u njega

E. Škorić

U anketi portala SportSport.ba učestvovalo je oko 600 glasača.

Nakon poraza od Finske (1:3) u Zenici jučer smo objavili anketu s pitanjem: "Treba li Petev ostati selektor", a rezultati bi mogli da vas iznenade.

Petev je početkom godine dobio priliku da vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Dobar dio bh. javnosti je bio protiv njegovog imenovanja i većina je željela legendu Sergeja Barbareza za selektora, što nije bio stav većine članova Izvršnog odbora NFSBiH.

Bugarski stručnjak potpisao je ugovor na dvije godine, a prva njegova misija bila je da podmlađenu reprezentaciju digne iz pepela i da je pokuša odvesti na Svjetsko prvenstvo u Katar unatoč teškoj grupi uz Francusku i Ukrajinu, Finsku...

Kvalifikacije su se na kraju ispostavile katastrofalnim, mada su nam se rezultati poklopili do te mjere da smo dva kola prije kraja mogli da uz četiri boda na dva domaća meča izborimo baraž. Matematika je okončana već jučer porazom od Finaca.

Istini za volju, bilo je utakmica, poput one u Kazahstanu ili Ukrajini, gdje je reprezentacija BiH podsjetila na najbolje dane, no bilo je i utakmica gdje smo djelovali u rangu Andore ili Gibraltara. To smo nažalost vidjeli i jučer u Zenici.

Oglasi

Obično su selektori ili treneri ti koji plate ceh za neuspjeh, ali je pitanje šta će biti u slučaju Bugarina i da li će ostati jer ima ugovor ili će biti promjena u nastavku.

U anketi na portalu SportSport.ba je do trenutka objave ovog teksta glasao 599 osoba, a njih 55 posto smatra da je Petev pravi izbor za BiH i da treba da ostane, dok je ostalih 45 posto poručilo da bi trebao što prije da ode.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prije nekoliko mjeseci anketirali smo našu publiku s pitanjem: "Mislite li da će se rezultati popraviti dolaskom Peteva na klupu fudbalske reprezentacije BiH" i tada je vas čak 81 posto odgovorilo sa "neće", a samo 19 posto sa "hoće".

Činjenica je da javnost kreira mišljenje na osnovu rezultata i da ono može da se promijeni u datom trenutku, ali jasno je u slučaju Peteva da je nacija poprilično podijeljena po ovom pitanju. U svakom slučaju, Petev je i dalje selektor, a s obzirom da ima važeći ugovor, nije isključeno da nas povede u naredni ciklus kvalifikacija.

Top Komentari

King_Kenny
...selektor koji ne moze da pobijedi raspali Kazahstan kod kuce,kojem inace Francuska trpa 8 komada i gubi na domacem terenu od prosjecne Finske koja igra 50 minuta sa igracem manje i sa takvim hendikepom nam uvali 2 gola,ne zasluzuje da ostane selektor...tacka.
24 4
emanuelmacron
Ma covjek je umjetnik,pa nijedan trener,nije imo gore igrace,a manji izbor,sjetetite se kakve su igracine imali ostali,i nikad nisu otisli nidje,osim u BRAZIL.a kakvu je generaciju imo onaj,trebali smo po igracima bit ko hrvati ,minimalno drugi. A sta ovaj ima smece.Fala tebi sto si se prifatio da se blamiras.Vaha nije tolika budala.Koji god mu tim ili repku ponudis,on prifati samoBH nece,a puna usta Bosne.
14 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi