Na semaforu 1:2 i 90. minuta, svi igrači stoje 20 metara od gola Fiorentine, a onda čudo...

Nevjerovatan gol, pa preokret domaćih

Na semaforu 1:2 i 90. minuta, svi igrači stoje 20 metara od gola Fiorentine, a onda čudo...

Endin Čaušević

Fantastičnu utakmicu sinoć su odigrali Lecce i Fiorentina u okviru 23. kola italijanske Serije A, a meč je obilježila situacija iz 90. minute kada su domaći došli izjednačenja i potom šokirali goste iz Firence.

Lecce je u 17. minuti uspjelo da povede sa 1:0 kada je Oudin zabio odličan pogodak iz slobodnog udarca, ali je Fiorentina u drugom poluvremenu napravila preokret.

Gosti su na 1:1 poravnali u 55. minuti golom Mandragore, a 17 minuta kasnije Beltran zabija pogodak za 1:2 i činilo se da tri boda idu u Firencu.

Međutim, Lecce je u samom finišu utakmice došao do preokreta i šokirao goste. Detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 90. minuti kada je Roberto Piccoli poravnao na 2:2 nakon prekida.

Naime, Lecce je uspio da dođe do slobodnog udarca na 40 metara od gola Fiorentine, te je odbrana gostiju izašla na čak 20 metara od svog gola, a onda je uslijedila nevjerovatna situacija.

Oglasi

Jedan od igrača Leccea centrirao je loptu, te odbrana Fiorentine pravi kardinalnu grešku koju koristi Piccoli i poravnava rezultat na 2:2.

Šta se dešavalo kod gola Leccea u 90. minuti možete POGLEDATI OVDJE.

Međutim, to je bio samo početak kraja gostiju. Lecce je u 92. minuti uspjelo da u potpunosti preokrene i pobijedi na kraju sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mrežu gostiju iz Firence u 92. minuti zatresao je Dorgu za totalnu erupciju oduševljenja na Via del Mareu, te potpuni očaj igrača Fiorentine koji su samo dvije minute ranije imali vodstvo i bili pred pobjedom. Gol za preokret Leccea pogledajte na OVOM LINKU.

Lecce je ovom pobjedom stiglo na 13. mjestu Serije A sa 24 boda, dok je Fiorentina ostala sedma sa 34 boda i u seriji je od čak četiri utakmice bez pobjede.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bravo Lecce!
1 0
mekac
A sta je to ovdje toliko cudno?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi