"Igrači Juventusa su me vrijeđali samo zato što što sam s Balkana"

Trener Verone Ivan Jurić tvrdi

"Igrači Juventusa su me vrijeđali samo zato što što sam s Balkana"

E. Škorić

Trener Verone Ivan Jurić osvojio je vrijedan bod na gostovanju kod aktuelnog prvaka Juventusa.

Verona je vodila u Torinu, ali Juventus je uspio golom Kuluševskog da se spasi poraza, no hrvatski trener na klupi Verone svejedno je presretan, a krajem meča došlo je do određenih naguravanja među igračima, a u sve je bio uključen i trener Jurić.

"Naša je momčad prepuna mladih talenata, ali bez obzira što smo igrali s najboljom momčadi u državi, pokazali su sjajan duh i igrali kao u transu", rekao je Jurić.

Novinare je zanimalo i zašto je oštro reagovao na provokacije igrača Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vrijeđali su me jer sam Balkanac, ismijavali su moje porijeklo i morao sam im odgovarati", dodao je Jurić, Splićanin koji je prije Verone trenirao Genou, Crotone i Mantovu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Eto prije u Juventusu nije bilo balkanaca, ajd ne seri kretenu
7 3
Hakkinen
Rekoh ja nedavno. Gdje god da odeš Bosanac je bosanac i ne pita te jesi li pravoslac, katolik, musliman, rom, jevrej, mađar itd itd itd. Ali u Bosni neće pojedini da shvate da je ne bitno ime i prezime i gdje god da odeš ti si Bosanđeros i možeš se truditi koliko god hoćeš to si što jesi ...Bosanac ili Hercegovac. E evo ako je tačno i sa Jurićem u Italiji...Balkanac ( a što neko napisa pa Tudor Je u stručnom štabu i bilo je i prije balkanaca u Juventus. Pozdrav za Bosance i Hercegovce gdje god da su.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi