Postignut dogovor, Ivan Jurić preuzima velikog Juventusovog rivala

Vodit će Torino

Postignut dogovor, Ivan Jurić preuzima velikog Juventusovog rivala

E. Škorić

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić postat će novi trener Torina.

Italijanski Sky tvrdi da je ostalo samo još da službeno Torino potvrdi imenovanje Jurića, koji je prethodne sezone osvojio 10. mjesto u Seriji A s Veronom.

On će u Torinu naslijediti Davidea Nicolu, a ugovor s Bikovima potpisat će na tri godine i godišnje će zarađivati dva miliona eura uz bonuse.

Jurića su tražili i drugi klubovi poput Napolija i Fiorentine, ali je on odabrao ekipu u kojoj nastupa i bh. reprezentativac Amer Gojak i koja se ove sezone neočekivano borila za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da će biti "mali milion" trenerskih promjena u Italiji ovog ljeta. Gennaro Gattuso je danas imenovan za novog trenera Fiorentine, Enzo Maresca preuzima Parmu, dok je De Zerbi napustio Sassuolo i imenovan je za trenera Šahtara.

Upitno je i hoće li Andrea Pirlo ostati u Juventusu, Stefano Pioli u Milanu, a Antonio Conte u Interu. Takođe, izvjesno je da će Simone Inzaghi napustiti Lazio, a od ranije je poznato da je Jose Mourinho novi trener Rome umjesto Paula Fonsece.

Top Komentari

struja
Torino nije ni blizu,cuj rival?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi