Atletico Madrid se baš aktivirao - Na golu novi Balkanac, a Ivo Grbić 'za siću' ide u Premier ligu
Ivo Grbić je dijete Hajduka, branio i u Zagrebu, posljednjih sezona grije klupu iza Jana Oblaka. (Foto: EPA)

Promjene u Madridu

Atletico Madrid se baš aktivirao - Na golu novi Balkanac, a Ivo Grbić 'za siću' ide u Premier ligu

Edmir Škorić

Hrvatski golman Ivo Grbić napustit će Atletico Madrid i karijeru nastavlja u engleskoj Premier ligi gdje će sarađivati sa bh. reprezentativcem, dok će španski velikan novog golmana dovesti iz zemlje koja pripada Balkanskom poluostrvu.

Atletico Madrid se ove zime fokusirao na golmanske promjene. Slovenac Jan Oblak je prvi izbor, ali misle Madriđani i na budućnost, pa su angažovali Rumuna Horatiua Moldovana.

On je reprezentativac svoje zemlje, a u Atletico dolazi iz Rapid Bukurešta. Crveno-bijeli će platiti mali iznos, jer im je raskidna klauzula blizu milion eura.

Posljednjih se sati njegovo ime povezivalo s Betisom, koji također traži golmana koji će konkurirati Ruiju Silvi i Claudiju Bravu, iako bi Meksikanac sljedećeg ljeta mogao napustiti Andalužane.

Kako bi se mogao dovršiti transfer Rumuna, Atletico se morao odreći Ive Grbića, koji se nalazi pred odlaskom u Sheffield United, jedan od najlošijih timova engleske Premier lige, a za koji nastupa i reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić.

Oglasi

Grbić želi da brani i vjeruje da će u Sheffieldu dobiti više prilika za to, a Englezi će za njegov transfer izdvojtii negdje oko 2,5 miliona eura. Dio tog novca Atletico će da iskoristi za kupovinu Moldovana.

Ivo Grbić ima 28 godina, rođeni je Splićanin koji je prošao sve omladinske selekcije Hajduka, da bi potom 2018. prešao u Lokomotivu Zagrebu, a onda ga je kupio Atletico. Jednu sezonu proveo je i na posudbi u Lilleu.

Moldovan, Rumun koji stiže iz Atletica, ima 25 godina i cijelu je karijeru branio u svojoj zemlji. Prvo Cluj, pa Hermannstadt, potom Energeticianul, Ripsensia, Sepsi, UTA Arad i na kraju Rapid čiji je golman od 2021. godine.

Oglasi

Iako se radi o kvalitetnom golmanu, morat će se dobro namučiti da izgurne Oblaka sa gola, ali sigurno je da će mu Diego Simeone ako ništa dati šansu u nekim "manje bitnim mečevima", mada takvih do kraja sezone skoro da neće biti za Madriđane.

Atletico je jučer izbacio Real Madrid nakon produžetaka u Kupu kralja, što je bila svojevrsna i brza osveta za nedavni poraz od gradskog rivala u Saudijskoj Arabiji u polufinalu Superkupa Španije, trofeja koji je ponovo pripao Kraljevima.

I Turčin napušta Madrid

Očekuje se da Atletico napusti i defanzivac Çağlar Söyüncü, a turski reprezentativac će karijeru nastaviti u Fenerbahčeu kod Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nedavno je Fener doveo Leonarda Bonuccija, ali htjeli su Turci još dodatno ojačati defanzivni blok, a podsjetimo da je vezni red odnedavno jači za bh. fudbalera Radeta Krunića, koji je za oko pet miliona eura kupljen od Milana.

I Stefan Savić se povezivao sa Fenerom zbog dobrih odnosa sa Edinom Džekom, ali Crnogorac je za sada član Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti