Iz Firence u nova nadanja

Zmajevi protiv Italije

Iz Firence u nova nadanja

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Firenci igra prvi meč u novoj sezoni, a već u ponedjeljak drugi - s Poljskom na domaćem terenu.

Bh. Zmajevi bit će gosti moćnoj Italiji na stadionu u Firenci. Bit će to početak nove sezone i početak novih nadanja. Iz sezone u sezonu krećemo iznova, sa željom da napredujemo i ostvarimo što bolje rezultate. Utakmice poput ove večeras ne smatramo historijskim, shodno tome ne pravimo euforiju, pa možemo u miru i sa nešto manjom dozom zabrinutosti čekati da lopta krene s centra, ali kao i uvijek - slavićemo svaki gol.

Italijani su apsolutni favoriti, to je valjda suvišno i govoriti, no u našem taboru žele prije svega da se odigra dobro, hrabro, da se pokaže da se možemo s pravom nadati velikim stvarima u budućnosti, sa nekom novijom generacijom igrača. Sve ovo bi mogla da bude dobra provjera za onaj ključni meč baraža, preko kojeg i dalje imamo priliku otići na Evropsko prvenstvo narednog ljeta.

Poznato je već da će utakmicu propustiti Miralem Pjanić, koji je bio pozitivan na COVID-19, pa je morao u izolaciju, nema ni Elvira Koljića zbog povrede, kao ni Miroslava Stevanovića, Radeta Krunića i debitanta Besima Šerbečića, ali neka nova imena su tu i svi igrači, predvođeni Edinom Džekom, daće sve od sebe da večeras dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju u Firenci.

"Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi", kazao je dan prije utakmice na press konferenciji Bajević.

I Italijani imaju određenih problema sa sastavom, ali svejedno su veliki favorit, kao što su to pokazale i kvote u MOZZART kladionici. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmica počinje u 20:45, sudit će je grčki arbitri na čelu sa Tasosom Sidiropoulosom. Za asistente su delegirani Polychronis Kostaras i Lazaros Dimitriadis, dok će funkciju četvrog sudije obnašati Ioannis Papadopoulos.

Inače, naš sastav bi mogao izgledati ovako. Šehić, Kolašinac, Šunjić, Saničanin, Kvržić, Cimirot, Hajradinović, Gojak, Hodžić, Višća, Džeko.

Top Komentari

OR7
Kako god bilo,sretno našim momcima...i ne zaboravite srce na teren a pamet u glavu,baš zato što niko ne oćekuje pobjedu
5 0
Eno30
Bas tako samo srce na terenu borbenost i ako izgubite niko vam nece zamjeriti ipak italija je mozda medzu top 5 najacih reprezentacija u evropi ako ne i u svjetu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi