Iz Rima stižu loše vijesti: Edin Džeko propušta nekoliko važnih utakmica
Edin Džeko je ove sezone odigrao 14 utakmica za Romu. Postigao je sedam golova, od čega pet u Ligi prvaka, a upisao je i četiri asistencije (Foto: EPA)

Bh. dijamant muku muči sa povredom mišića

Iz Rima stižu loše vijesti: Edin Džeko propušta nekoliko važnih utakmica

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko povrijedio je mišić pred meč protiv Real Madrida prije nešto više od sedam dana.

Iako su prve prognoze govorile kako povreda nije ozbiljnija i da će se Edin na teren vratiti već u meču protiv Caglarija koji je na rasporedu za tri dana, čini se kako od njegovog povratka na teren neće biti ništa.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, Džeko će propustiti još barem 20-ak dana akcije, a na teren bi se mogao vratiti tek nakon Božića, odnosno u utakmici protiv Sassuola koja se igra 26. decembra.

Propustiće Džeko tako nekoliko teških utakmica koje su pred Romom. Vučica već tokom vikenda gostuje Caglariju, a zatim im slijede utakmice protiv Plzena, Genoe i Juventusa.

Sve ove utakmice bh. dijamant bi mogao propustiti. To će biti svakako veliki udarac za Vučicu, a i velika šteta za ljubitelje fudbala u BiH, ako Edin zaista ne bude mogao igrati u meču protiv Juventusa u čijem dresu ga čeka Miralem Pjanić.

Patrik Schick je čovjek u kojeg se uzdaju

Mladi češki napadač Patrik Schick (22) je čovjek u kojeg se uzdaju u Romi u narednom periodu. Iako ovaj fudbaler nije napravio previše od dolaska iz Sampdorije prošle godine, očekivanja su i dalje velika, pa će on biti udarna igla Vučica u narednim utakmicama.

Navijači Rome očekuju buđenje ovog fudbalera koji je ove sezone postigao samo jedan pogodak u 12 odigranih utakmica. U odsustvu Edina Džeke sve oči su uperene prema njemu i Schickove igre u narednom periodu bi mogle odrediti njegovu minutažu u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, očekuje se svakako da Džeko po povratku na teren ponovo zauzme ulogu prvog napadača, što mu prema svemu viđenom na terenu i pripada.

Roma je ove sezone itekako skromna, posebno u Seriji A, gdje je trenutno na sedmom mjestu sa 20 osvojenih bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laola
Ajde Dzeksone , samo jako #DajeRoma #DajeDzeko
12 2
igepa
nedaj se babukaaaa....
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi