"Izmislili su tuču između mene i Džeke, želio sam se riješiti tih ljudi"
Foto - EPA

Petrachi se ne miri sa otkazom

"Izmislili su tuču između mene i Džeke, želio sam se riješiti tih ljudi"

Midhat Šljivak

Nekadašnji sportski direkto Rome Gianluca Petrachi ne miri se sa činjenicom da je tek tako otjeran iz kluba.

Petrachi je godinu dana proveo u Rimu. Suspendovan je u junu, a zatim mu je i uručen otkaz.

On tvrdi da ga je izdalo bivše rukovodstvo kluba na čelu sa predsjednikom kluba Jamesom Pallottom i da je samo radio na tome da zaštiti tim od loših uticaja.

"Pokušao sam izgraditi taj zid da zaštitim ekipu, ali sam se našao sam protiv svih. Ostavljen sam sam da se borim", počeo je priču Petrachi i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zamolio sam Pallottu da uklonimo osobe koje su iznosile tajne iz svlačonice i terena, ili još gore što su radili, kvarili odnose među ljudima. Ti ljudi su čak izmislili tuču između mene i Džeke. Te osobe su iznosile sve iz svlačionice, recimo o eksperimentu Fonsece sa tri čovjeka u zadnjoj liniji ili Pellegrinijevoj povredi" rekao je Petrachi.

On je također istakao da zna da je ponekad bio previše direktan, ali da je ponosan na sve što je uradio sa Romom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi