Benitez "prekižio" Jamesa Rodrigueza, gdje će nastaviti karijeru?
FOTO - EPA

Everton ga prodaje

Benitez "prekižio" Jamesa Rodrigueza, gdje će nastaviti karijeru?

A. Beganović

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez najvjerovatnije će ovog ljeta napustiti redove Evertona.

Prema pisanju engleskih medija, novi menadžer Evertona Rafael Benitez u svojim planovima ne vidi kolumbijskog veznjaka pa je njegov odlazak najrealnija opcija.

Međutim, i pored toga što ga je menadžer proglasio viškom u Evertonu nemaju namjeru prodavati ga za mali novčani iznos, odnosno očekuju da će na njihovu adresu stići pristojna ponuda.,

James je u prošloj srezoni ukupno za Everton odigrao 26 utakmica i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao pet asistencija.

Osim za Everton u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Bayern, Real, Monaco, Porto, Banfield i Envigado.

Begović u Evertonu

Iako je imao ponudu iz Italije, Asmir Begović je odlučio ostati u Engleskoj, a na Goodison Parku će biti rezerva prvom golmanu engleske reprezentacije Jordanu Pickfordu.

Naš golman je prošle sezone branio u Bournemouthu, koji nije uspio da se plasira u Premier ligu kroz play-off Championshipa. Begović je ponikao u Portsmouthu, a još je branio za La Louviere, Macclesfield, Yeovil Town, Ipswich, Stoke, Chelsea i Qarabag te Milan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za bh. reprezentaciju upisao je 63 nastupa, ali već neko vrijeme nije član Zmajeva s kojima je nastupao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Begović će imati čast da radi sa sjajnim španskim trenerom Rafaelom Benitezom, koji je ovog ljeta stigao u Liverpool, ali ne na Anfield gdje je ostavio dubok trag nego u redove gradskog rivala u plavoj boji.

Top Komentari

Brazuka
Tražim profil @enko da ga naučim. pameti . Ko zna ko je nek javi bice i nagrada
1 0
user1585859035
U Milanu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi