James iznenadio izborom broja u Evertonu, ali je jasno zašto je to uradio

Ima za njega poseban značaj

James iznenadio izborom broja u Evertonu, ali je jasno zašto je to uradio

E. Čaušević

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez sinoć je i zvanično potpisao za Everton.

James je nakon šest godina odlučio da napusti Real Madrid i mnoge je iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Evertonu. Za njega su interes pokazali Manchester United i PSG, ali poziv Carla Ancelottija nije mogao odbiti.

Everton je sinoć zvanično potvrdio da je James stigao na Goodison, te je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju da isti produži na još godinu dana.

Real Madrid je zaradio 25 miliona eura od ove prodaje što je sigurno itekako malo s obzirom da su ga prije šest godina platili čak 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, James je mnoge iznenadio što je izabrao broj 19 jer je "desetka" već zauzeta. Međutim, iza broja 19 se za njega krije posebna priča. Naime, to je bio prvi broj kojeg je nosio kada je 2007. godine potpisao prvi profesionalni ugovor za kolumbijski Envigado.

Top Komentari

jony1919
Baš emotivan članak...svima nam je laknulo kako znamo koji broj nosi i zašto
1 5
K79
Everton kealjevi promašenih transfera
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi