James Rodriguez na korak od prelaska u Napoli, problem je 10 miliona eura
Kolumbijac će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Italiji

Dva kluba su blizu dogovora

James Rodriguez na korak od prelaska u Napoli, problem je 10 miliona eura

S. Pašalić

Prema pisanju italijanskih medija, James Rodriguez je na jedan korak od prelaska u Napoli.

Real Madrid i Napoli su navodno dogovorili visinu koju bi italijanski klub trebao platiti za posudbu, a ona bi trebala iznosti 10 miliona eura.

Ono što nisu dogovorili dva kluba je kolika bi bila suma ukoliko se Napoli na kraju sezone odluči da otkupi ugovor Kolumbijca.

Napoli je ponudio 30 miliona eura, dok Kraljevski klub želi da ta cifra bude 40 miliona i to je trenutno stvar koja koči završetak posla.

James Rodriguez je 2017. godine za 13 miliona eura otišao na dvogodišnju posudbu u Bayern, ali se bavarski klub na kraju ove sezone nije odlučio otkupiti njegov ugovor.

Rodriguez je imao turbulentnu sezonu iza sebe u kojoj je odigrao 28 utakmica za Bayern u svim takmičenjima te je postigao 7 golova i upisao 6 asistencija.

Tokom sezone je imao sukob sa trenerom Nikom Kovačem, a nakon što je njegova posudba istekla on se vratio u Madrid, ali tamo za njega nema mjesta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi