Je li bh. veznjak već otpisan u Juventusu? "Sarri ne govori istinu za Miralema Pjanića"
Foto - EPA

Jednostavno mu ne da igrati

Je li bh. veznjak već otpisan u Juventusu? "Sarri ne govori istinu za Miralema Pjanića"

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić već drugu utakmicu zaredom sjedi na klupi za rezervne igrače Juventusa.

Bh. fudbal nakon meča s Lazijom nije dobio minute ni u porazu od Udinesea, a nakon utakmice je trener Stare dame Maurizio Sarri je dao komentar na pitanje zašto Pjanić ne igra.

"Ima problemčić s aduktorom, ali ništa ozbiljno. Utakmice igrane u posljednje vrijeme mi se nisu činile 'njegovim'", rekao je Sarri.

Međutim, novinar Sky Italia Giovanni Guardala tvrdi da Sarri u ovom slučaju ne govori istinu.

"Kada Sarri kaže da Pjanić nije igrač za ove utakmice onda ne govori istinu. Reći to za igrača oko kojeg se vrtila igra i koji nikad nije izostavljen iz taktičkih razloga je čudno. Mislim da je nešto drugo u svemu tome. Mogao je barem reći da želi vidjeti da li se Bentancur uklapa u Pjanićevu ulogu za narednu sezonu, jer ovaj ide iz kluba", rekao je Guardala aludirajući na to da je Pjanić 'žrtva' činjenice da je već prodat i da se na njegove usluge više ne računa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je da Pjanić doživljava sudbinu koju ima Arthur Melo u Barceloni. On je stavljen na klupu nakon razmjene s Juventusom, a sada se isto dešava i sa Pjanićem.

Juventus već protiv Sampdorije za vikend može osigurati naslov prvaka. Kladite se na ovaj meč u kladionici Mozzart. Svoju opkladu ostavite OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BatonDezitijat
Davno mu je trebao zabraniti Kad igra ko da ga neko puskom tjera Igraca manje na terenu imaju kad on igra
1 7
Ivica_Osim8
da Bog da ne osvojili titulu supci
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.