U bh. drugoligašu se bori za minutažu, ali zato uredno igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
Foto: EPA - Arhiva - Joan Cervos na utakmici Andore i Engleske.

Neobična priča

U bh. drugoligašu se bori za minutažu, ali zato uredno igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Eldar Ganibegović

Možda mislite da je Nemanja Bilbija jedini igrač iz bh. klupskog fudbala koji je zaigrao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su počele prije dva dana, no to nije tako.

Ubojiti napadač Zrinjskog dobio je šansu u posljednjih desetak minuta utakmice BiH - Island (3:0), te je jedini fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je do sada nastupio u aktuelnim kvalifikacijama.

Međutim, svog predstavnika ima i drugi rang bh. fudbala, odnosno Prva liga manjeg entiteta Bosne i Hercegovine.

Lijevi bek Rudara iz Prijedora, Joan Cervos, reprezentativac je Andore i večeras je igrao u prvoj postavi za svoju reprezentaciju.

Andora je u prvom kolu kvalifikacija na svom terenu dočekala Rumuniju, a gosti su pogocima Mana i Alibeca slavili rezultatom 0:2.

Cervosa što se tiče, on je igrao sve do 85. minute kada ga je zamijenio Pujol, te je tako upisao 44. nastup za Andoru.

Oglasi

On je za Andoru debitovao 2018. godine, a do sada je postigao i jedan pogodak te podijelio dvije asistencije. Pogodio je u trijumfu nad Lihtenštajnom 0:2 u Ligi nacija prošle godine.

Što se Rudara tiče, on je u Prijedor stigao u ljeto 2022. godine, a prethodni klub za koji je nastupao je španski Castelldefels. 

Ove sezone nastupio je 16 puta u dresu bivšeg bh. premijerligaša, te je postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bio je strijelac u remiju protiv Sutjeske iz Foče u augustu, te u remiju protiv Zvijezde 09 u oktobru.

Zanimljivo, u ovoj polusezoni nema nastupa iako je Rudar odigrao već pet utakmica, no svejedno je pozvan u reprezentaciju svoje zemlje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi