Jorge Jesus ponovo nije uspio, Benfica je prvak Portugala!

Osvojili 35. naslov prvaka

Jorge Jesus ponovo nije uspio, Benfica je prvak Portugala!

Fudbaleri Benfice osvojili su 35. titulu prvaka Portugala nakon današnje pobjede protiv Nacionala 4:1 na domaćem terenu.

Benfica je pred ovaj meč imala dva boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Sporting te su imali zicer kući protiv Nacionala što su i iskoristili.

Za domaće su pogađali Gaitan dva puta, te po jednom Jonas i Pizzi za treću uzastopnu titulu prvaka Portugala. Sporting je također slavio i to na veoma teškom gostovanju kod Brage rezultatom 4:0, ali im je to ipak bila pirova pobjeda.

Njihov trener Jorge Jesus ponovo je ostao bez titule, ali utjeha mu je da će njegov tim sljedeće sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona jer su završili na drugom mjestu. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Benfica će također direktno u Ligu šampiona, dok će Porto, koji je bio trećeplasirani kroz kvalifikacije tražiti učešće u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi