Trener Chelseaja stao pred novinare i sve ispričao nakon prozivki supruge Thiaga Silve
FOTO: EPA

Tražila da mu uprava uruči otkaz

Trener Chelseaja stao pred novinare i sve ispričao nakon prozivki supruge Thiaga Silve

E. Oštraković

Nakon što je Chelsea nedavno doživio poraz od Wolverhamptona na svom terenu ni supruga Thiaga Silve više nije mogla da idrži i da gleda poraze ekipe u kojoj igra njen suprug.

Ona je tako odlučila da javno prozove trenera Chelseaja Mauricija Pochettina, te je tražila da mu uprava kluba uruči otkaz.

Chelsea se nalazi tek na 11. mjestu na tabeli u Premiershipu i ove sezone igraju zaista užasno. U posljednje dvije utakmice primili su po četiri gola od Liverpoola i Wolverhamptona i naravno upisali su dva poraza.

Nakon što je supruga Thiaga Silve provala Pochettina, trener Chelseaja se ubrzo sastao sa svojim igračem. Ispričao je medijima kako je to izgledalo.

"Došao je da razgovara sa mnom. Ne želim da vam kažem o čemu smo razgovarali, ali došao je. Zna me više od 10 godina, to je bio privatan razgovor između nas dvojice", jasan je bio Pochettino.

Oglasi

Nakon toga nastavio je da se obraća medijima i da govori o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi Chelsea.

"Treba nam vremena jer gradimo nešto od nule. Idemo naprijed, ali nekada se morat vratiti korak nazad jer postoje problemi. Pogledajte Manchester City ili Liverpool. Vrijeme je najvažnije kada imate ljude poput Kloppa ili Guardiole.

Moramo biti ofkusirani, ne može nas brinuti nešto drugo. Ja se brinem samo o fudbalu", jasan je bio Pochettino.

Šta je napisala supruga Thiaga Silve?

Nakon što je Chelsea osramoćen na svom terenu od Wolverhamptona navijači Chelseaja očekivali su da će njihov trener dobiti otkaz.

Koliku blamažu su doživjeli svi u Chelseaju najbolje pokazuje to da su navijači nakon utakmice uputili žestoke zvižduke svojim igračima dok su išli u svlačionicu.

Kao šlag na tortu bilo je oglašavanje supruge iskusnog defanzivca Chelseaja Thiaga Silve. Ona je odlučila da se oglasi na svom Twitter nalogu nakon nove sramotne predstave Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vrijeme je za promjenu. Ako budete čekali još malo biti će prekasno", napisala je Isabelle Silva.

Njena objava naišla je na odobravanje navijača Chelseaja, a neki su čak napisali da bi ona bila bolji trener od Pochettina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi