Victor Osimhen je već odabrao novi tim: "Voli klub, želi da dođe"
Sjajni napadač bi mogao put Engleske (Foto: EPA)

Sunarodnjak ga raskrinkao

Victor Osimhen je već odabrao novi tim: "Voli klub, želi da dođe"

M. Šljivak

Nekadašnji vezni fudbaler John Obi Mikel tvrdi da njegov sunarodnjak Victor Osimhen voli Chelsea i da je zainteresovan za dolazak na Stamford Bridge narednog ljeta.

Victor Osimhen narednog ljeta napušta Napoli. Interes za 25-godišnjeg Nigerijca je ogroman, a njemu je želja da karijeru nastavi u engleskoj Premier ligi.

Chelsea bi mogao biti njegova naredna destinacija. Njegov sunarodnjak i bivši igrač Plavaca John Obi Mikel tvrdi da Osimhen voli klub i da bi rado došao.

"Mislim da postoji obostrani interes o saradnji. Znam da voli klub i da želi doći", rekao je Mikel i potom uz šalu dodaje:

"Ja sam još uvijek njegov agent. Pokušavam ga nagovoriti da dođe u Chelsea, imam 20 posto od tog ugovora, nadam se da će dogovor biti postignut", našalio se nekadašnji veznjak Plavaca.

Oglasi

Ipak, nakon što se uozbiljio priznao je kako razgovara sa sjajnim napadačem o dolasku na Stamford Bridge.

"Znam da ga žele mnogi klubovi - PSG, Manchester United... Šaljem mu poruke, , savjetujem ga. Nadam se da će doći u Chelsea", govori bivši fudbaler.

Osimhen je eksplodirao prošle sezone u šampionskoj sezoni Napolija. Ove sezone je nešto skromniji, ali je stigao zabiti 13 golova u 21 nastupu u svim takmičenjima.

Victor Osimhen košta 110 miliona eura

Da Victor Osimhen odlazi iz kluba pootvrdio je prije nekoliko mjeseci i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

Oglasi

"Znamo to od ljeta, inače pregovori o produženju ne bi trajali tako dugo. Klub u koji ide će biti Real Madrid, PSG ili neki tim iz Premier lige", rekao je De Laurentiis.

Cifra za koju može otići je 110 miliona eura. Ipak, definitivno će De Laurentiis tražiti još više novca i vidjet ćemo za koliko će se dogovoriti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nigerijski fudbaler je za Napoli nastupio u 122 utakmice, ukupno je postigao 72 gola i upisao je 18 asistencija.

Prethodno je ovaj 25-godišnjak nastupao za Lille, belgijski Charleroi, te Wolfsburg, gdje je proglašen velikim promašajem nakon što nije zabio gola u 16 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi