Inter već može slaviti Scudetto jer je Juventus najveći neprijatelj sam sebi
Još jedna loša noć za Staru damu

Poraz Stare dame u Napulju

Inter već može slaviti Scudetto jer je Juventus najveći neprijatelj sam sebi

M. Šljivak

Inter može početi sa slavljem nove titule prvaka. Torinski Juventus im definitivno nije prijetnja i Nerazzurri su sada na plus 12 nakon što je Stara dama poražena od Napolija s 2:1.

Juventus se još uvijek nada da može vratiti Scudetto u Torino. Međutim, s Massimilanom Allegrijem na klupi borba za trofej je samo san i može se slobodno reći da Juve ni ove sezone neće doći do titule prvaka.

Na stadionu Diego Maradona Napoli je slavio s 2:1. Bolje rečeno, Juventus je sam sebe pobijedio jer je promašio nestvaran broj šansi.

Dušan Vlahović je apsolutni tragičar. Dominirali su Bianconeri, Vlahović je imao tri zicera u prvom poluvremenu, nije zabio nijedan, ali je zato Napoli svoju šansu iskoristio.

Igrala se 42. minuta kada je Kivcha Kvaratshkelia iskoristio šansu i pogodio je za oduševljenje domaće publike i vodstvo od 1:0.

Oglasi

I u nastavak Juve ulazi dobro. Cambiasso je imao zicer, promašio je čist gol s 10-ak metara, a zatim je gostima nestalo snage.

Juve je u tim trenucima nestao s terena. Nije to Napoli iskoristio već je dopustio da ih rival uspava i da iznenada dođe do izjednačenja.

Federico Chiesa je matirao Mereta. Iskoristio je šansu koja mu se ukazala i postigao je pogodak za 1:1.

Napoli je naravno krenuo naprijed. Željeli su domaći sva tri boda u ovom meču, a Allegri je po svemu sudeći bio zadovoljan i jednim jer je davno odustao od borbe za Scudetto.

Ipak, kratko je trajala radost gostiju iz Torina. Pet minuta nakon izjednačenja mladi Nonge neoprezno u kaznenom prostoru gazi Osimhena, a sudija Mariani pokazuje na bijelu tačku.

Oglasi

Odgovornost preuzima Osimhen, Szczesyn je odbranio, ali Raspadori je na pravom mjestu i postiže pogodak za 2:1.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:1 za Napoli koji je ostao s kakvim-takvim šansama da se domogne Lige prvaka.

Juventus će vjerovatno igrati elitno takmičenje naredne sezone. Ipak, navijači ne žele više vidjeti Allegrija koji je uspio upropastiti trku za šampiona.

Trenutno su Bianconeri na 57 bodova. Inter je na plus 12 i može se reći da je prvenstvo u Italiji riješeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 27. kolo:

Napoli - Juventus 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adointer
i vama su Cambiasso i Cambiaso dva ista prezimena
1 0
DobarLos
Pa normalno kad onaj kloc iz Srbije treba 60 sansi da bi dao gol. H**** ga Allegri u pakas!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi