Josip Iličić godinu dana nije rekao ni riječ, danas je eksplodirao: Nemam pola koljena, ovo nije...
Iskusni fudbaler Maribora izgubio živce i odlučio je sve javno reći (Foto: Pixsell / EXPA/ laPresse/ Spada)

Legendarni fudbaler bijesan zbog uslova za igru

Josip Iličić godinu dana nije rekao ni riječ, danas je eksplodirao: Nemam pola koljena, ovo nije...

M. Šljivak

Legendarni slovenački fudbaler i član Maribora Josip Iličić (36) godinu dana nije progovorio ni riječ u medijima, ali danas je nakon utakmice s Rogaškom (0:0) stao pred kameru i 'eksplodirao' je zbog uslova u kojima se ova utakmica u Rogaškoj Slatini odigrala.

Nakon što je više od godinu dana šutio ne želeći pričati za medije, legendarni Josip Iličić nakon današnjeg prvenstvenog meča njegovog Maribora kod Rogaške više nije želio da šuti.

Zasmetao je 36-godišnjem ofanzivcu loš teren. Smatra da su današnji uslovi na terenu poprilična sramota za Sloveniju kao državu, kao i za Fudbalski savez.

"Ne znam jesmo li uopšte igrali fudbal. Ne znam šta da kažem o ovim uslovima. Ovo nije bio fudbal, ovo je više ličilo da se djeca igraju na terenu.

"Ovo za mene nije normalno. S 36 godina moram razmišljati hoću li se povrijediti. Nemam 'pola koljena', a samo sam jednom pao na terenu. Ako želimo napredak fudbala u Sloveniji moramo dosta poraditi na uslovima za fudbalere", rekao je Iličić.

Oglasi

"Fudbal se igra zbog publike, ali to ništa ne znači ako igrači nisu sretni i ako ne možemo pokazati sve što znamo. Vjerujem da svaki fudbaler želi igrati. Danas to nije bio slučaj jer se igrao anti fudbal. Ovo za 2024. godinu nije prihvatljivo."

"Ne govorim samo zbog terena već generalno za sve. Ako želimo igrati fudbal, teren je najbitniji dio naše profesije. Međutim, sve je više onog što smo vidjeli danas. Nabijaj loptu i razmišljaj da se ne povrijediš. Tužno je to", istakao je Iličić.

Kritike za teren imao je i trener Maribora Ante Šimundža, da bi potom on i Iličić dobili žestok odgovor domaćeg trenera Oskara Drobnea.

"Kako bi Maribor imao uslove za igru i da ne plaču svaki put, moraju se postaviti hibridni tereni. Zahtjevam od Fudbalskog saveza Slovenije da ih postave kako bi Maribor imao prednost", rekao je Drobne.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor ove sezone ne blista. Tim kojeg vodi Ante Šimundža je na trećoj poziciji s 36 bodova, a daleko ispred s plus 11 je veliki rival Olimpija, te vodeće Celje s čak 18 bodova prednosti.

Josip Iličić je ove sezone nastupio u 22 utakmice i ima učinak od šest golova i pet asistencija.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Njega so v depresijo spravile,v koronskem nategu,prazne krste v Bergamu??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi