Joško Gvardiol napravio ozbiljnu grešku u koracima - Niko ne zna šta se dešava s njim

Nevjerovatno

Joško Gvardiol napravio ozbiljnu grešku u koracima - Niko ne zna šta se dešava s njim

Midhat Šljivak

Transfer guru Fabrizio Romano objavio je jučer kako je transfer Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Manchester City gotova stvar i da će hrvatski defanzivac za 100 miliona eura pojačati prvaka Evrope. Objavljeno je i kako je prošao dio ljekarskih pregleda, no u njemačkom timu nisu dogovorili ništa i ne znaju šta se dešava.

Joško Gvardiol navodno je trebao pojačati Manchester City u tranferu vrijednom 100 miliona eura. Transfer guru Fabrizio Romano objavio je da je posao sklopljen i da je hrvatski defanzivac već obavio prvi dio ljekarskih pregleda.

Međutim, pravi šok stigao je večeras iz Njemačke. Iz kluba su za Bild potvrdili kako Gvardiol nije ništa dogovorio i da je prekršio pravila kluba ako je išao na preglede.

"Gvardiol je u treningu s timom. Dogovor sa Cityjem nije na vidiku i za šefove RB-a nije isključeno ni to da će ostati još jednu sezonu", piše Bild i dodaje:

"RB Leipzig želi 100 miliona eura garantovanog novca i dodatne bonuse. Ako je zaista obavio ljekarske preglede, to je učinio bez dozvole kluba", piše ovaj list.

Oglasi

Je li Gvardiol sam sebi napravio ozbiljan problem znat ćemo u narednim danima, ali njegov transfer je pod velikim upitnikom.

Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura, a Modri će dobiti i dio kolača od ovog velikog transfera.

Hrvatski defanzivac je protekle sezone odigrao 41 utakmicu za RB Leipzig i zabio je tri pogotka. Ukupno je u dresu njemačkog tima odradio 87 nastupa uz pet pogodaka i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Hrvatske Gvardiol ima odigranu 21 utakmicu i postigao je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Odbiješ nulu i dobiješ stvarnu vrijednost ovog lika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi