Jučer na jedvite jade ostali u ligi, danas se prodaju!

Slavni klub mijenja gazdu

Jučer na jedvite jade ostali u ligi, danas se prodaju!

A. Čaušević

Nakon loše sezone ne odluče samo treneri dići sidro, već ponekad i gazde.

Fiorentina je sinoć poslije velike drame nekako uspjela ostati u Seriji A, a danas će promijeniti vlasništvo.

Nakon remija s Genoom (0:0) na stranici kluba iz Firence pojavilo se kratko saopštenje u kojem je navedeno da će se danas održati hitan sastanak direktora kako bi se razgovaralo o prodaji klub.

Porodica Della Valle već skoro dvije decenije gazduje Violama, ali su braća Diego i Andrea odlučili klub prodati nekom drugom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema posljednjim informacijama novi vlasnik Fiorentine bit će američki biznismen italijanskog porijekla, Rocco Commisso.

Viole su sezonu završile na užasnom 16. mjestu sa 41 bodom. Posljednju pojbedu upisale su još u februaru. Bilo je 1:2 protiv SPAL-a i to uz pomoć VAR tehnologije.  

Top Komentari

dobojan90
Fiorentina bi ostala u ligi i da je izgubila od Genove!!!
3 0
Blueboy
Nabijem te na jedvite jade.Pa ko je tebi dao da pises clanke o sportu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi