Napoli dogovorio prvo pojačanje: Veznjak stiže pod Vezuv

Napoli dogovorio prvo pojačanje: Veznjak stiže pod Vezuv

Napoli je praktično završio ovu sezonu. Ponovo momci sa San Paola nisu stigli do trofeja, ali su uspjeli osigurati novi plasman u Ligu prvaka.

U Napulju su s toga krenuli u potragu za pojačanjima za narednu sezonu, a ovog ljeta bi ih trebalo biti nekoliko.

Špekuliše se da je Napoli jako blizu da osigura transfer sjajnog PSV-ovog Meksikanca Hirvinga Lozana, a sada iz Italije stižu novosti da je na San Paolu već dogovoren jedan potpis.

Prema pisanju italijanskih medija Napoli je postigao dogovor sa veznjakom Fiorentine Jordanom Veretoutom kojem je ponuđen petogodišnji ugovor.

Vjeruje se da Fiorentina traži 27 miliona eura za transfer Francuza, ali će Napoli u narednim danima pokušati barem malo oboriti cijenu.

Ipak, čini se da je samo pitanje vremena kada će čitav posao biti priveden kraju s obzirom da je sam Veretout pristao na transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jordan Veretout je karijeru počeo u Nantesu da bi igrao još i za St. Etienne i Aston Villu prije nego što je 2017. stigao u Fiorentinu.

Za Fiorentinu je ove sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao četiri asitencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi