Slavi se na Camp Nouu: Xavi i Barcelona saznali najbolje moguće vijesti

Pred meč s Valladolidom

Slavi se na Camp Nouu: Xavi i Barcelona saznali najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Za dva dana Barcelonu očekuje meč trećeg kola Primere protiv Valladolida.

Uoči ove utakmice na Camp Nouu riješili su jedno vrlo važno pitanje, a to je registracija Julesa Koundea.

Španski časopis Sport objavljuje da će Jules Kounde biti na raspolaganju za utakmicu ovog vikenda nakon što je treća žalba Barcelone prihvaćena od strane Španske nogometne lige.

Kako bi dobila to pravo, Barcelona je bila prisiljena smanjiti platni limit i prodati dio dugoročnih TV prava.

Jules Kounde potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom nakon što je ovog ljeta stigao iz Seville, a raskidna klauzula je teška milijardu eura.

Sevilla je ovim transferom dobila 50 miliona eura plus bonuse u vrijednosti od 12,5 miliona eura.

Ključni detalj za potpisivanje Julesa Koundea bio je odlazak još jednog francuskog defanzivca, Samuela Umtitija, koji je posuđen italijanskom Lecceu.

Nakon registracije Julesa Koundea, trener Barcelone Xavi Hernandez ima težak zadatak odabrati tri centralna defanzivca za utakmicu protiv Valladolida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi ima pet rješenja: Eric Garcia, Andreas Christensen, Roland Araujo, Gerard Pique i Jules Kounde.

Inače, Barcelona je u prva dva kola osvojila četiri boda. Prvo su remizirali s Rayo Vallecanom, da bi onda u gostima savladali Real Sociedad. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mogu kako hoce,zaboli ih dupe...ovako je dokazano i da je Manchester City krsio finansijski fair play i nikakvu kaznu nije dobio jer su Arapi podmazali...evo i ovi,krse sva moguca pravila,ali ocito ona za njih ne vaze...
0 4
YouTalkinToMe
Valjda ce sada konačno erik taraba garcija izgubiti mjesto u postavi i završiti na tribinama a ne na klupi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi