Nagelsmannov potez šokirao legendu Njemačke, iako se tvrdi da je sve to "dobro prihvatio"

Novi selektor donio odluku

Nagelsmannov potez šokirao legendu Njemačke, iako se tvrdi da je sve to "dobro prihvatio"

E. Škorić

Novi njemački selektor Julian Nagelsmann brzo je počeo sa uvođenjem novih promjena, a jedna od njih prilično je teško "sjela" legendi fudbalskog tima Njemačke.

Nagelsmann je nedavno naslijedio Hansija Flicka i u prvoj utakmici Njemačkoj donio pobjedu protiv SAD-a u prijateljskoj utakmici, a potom je sinoć ovaj tim odigrao 2:2 s Meksikom.

Ta dva rezultata svakako su napredak u odnosu na prethodne jako loše rezultate sa Flickom, koji je smijenjen prije prijateljskog meča s Francuskom (2:1) u prvoj sredini septembra.

Njemačka je trenutno bez Manuela Neuera, koji pauzira više od 10 mjeseci pošto je u dembru prošle godine slomio nogu na skijanju, ali veoma brzo će biti spreman da se vrati na gol Bayerna i reprezentacije Njemačke.

No, čak i kada se vrati na gol, Neuera čeka neprijatno iznenađenje, a to je odlučio Nagelsmann, koji je za novog kapitena izabrao Ilkayja Gundogana. Veznjak Barcelone je bio kapiten u prethodna dva meča.

Oglasi

"Razgovarao sam sa Manuelom telefonom. Dobro je reagovao na ovu vijest. On je profesionalac", rekao je Nagelsmann u intervjuu za Bild.

Iskusni golman je prihvatio odluku i dalje će biti na raspolaganju Nagelsmannu. Dnevnik dodaje da "bez kapitenske trake, Neuer više nije automatski uključen u početnih jedanaest".

Trenutni broj jedan u timu je golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen , koji je u septembru najavio da ne namjerava ustupiti mjesto u startnoj postavi Neuru.

Manuel Neuer je do sada odigrao 117 utakmica. Iako se uporno tvrdi da je dobro prihvatio odluku, sigurno mu to neće lako pasti i neće biti baš sretan po povratku u nacionalni tim.

Neura na golu Bayerna trenutno mijenja iskusni Sven Ulrich, ali nije se proslavio na početku sezone. Prethodno je prvak Njemačke angažovao Yanna Sommera i on je bio na golu drugio dio prošle sezone u kojoj je osvojena 11. uzastopna titula u Bundesligi, nakon čega je prodan Interu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bayern je u međuvremenu doveo izraelskog golmana Daniela Peretza iz Maccabija i on bi mogao dobijati češće priliku, barem dok Neuer ne bude potpuno zdrav i spreman da opet stane na gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi