Oglasio se Spalletti - Tužno je vidjeti da ovakva atmosfera vlada u Napoliju

Ne zna hoće li postati bivši

Oglasio se Spalletti - Tužno je vidjeti da ovakva atmosfera vlada u Napoliju

Eldar Ganibegović

Iako je Napoliju donio Scudetto nakon 33 godine čekanja, Luciano Spalletti je na izlaznim vratima kluba. Sada je i on sam govorio o toj temi.

Napoli je u šarenom sastavu ušao u ovu sezonu i malo ko je očekivao da bi se mogli boriti za titulu. Međutim, Luciano Spalletti je sve to posložio i odveo tim s juga Italije do prvog Scudetta nakon 33 godine.

Plasirao se Napoli i među osam najboljih u Ligi prvaka, ali čini se da sve to nije dovoljno kontroverznom Aureliju de Laurentiisu, gazdi Napolija, da Spallettija ostavi na poslu.

Italijanski mediji prenose kako je prekid saradnje na kraju ove sezone sve bliže, a sada je o toj temi govorio i sam trener Napolija.

Ovaj tim za vikend igra utakmicu protiv Intera u Seriji A, a na press konferenciji uoči ove utakmice novinari su pitali Spallettija o njegovoj budućnosti u novom prvaku Italije.

"Treba pitati klub šta će biti, a ne mene. Nisam dobio nikakvo povećanje plata, nema klauzula. Nisam dobio nikakve ponude od drugih klubova. Sve su priče lažne. Klub to treba da razjasni", rekao je Spalletti.

Oglasi

Jasno se vidi iz njegove izjave da ni on sam nije zadovoljan situacijom, te da situacija unutar kluba kada su odnosi njega i čelnika nisu baš najbolji.

Već od ranije je poznato da on i De Laurentiis nisu u dobrim odnosima, te je zaista tužno vidjeti da je unutar Napolija loša atmosfera sada kada su konačno osvojili toliko čekani Scudetto.

Mediji u Italiji spominju i moguću zamjenu za Spallettija, a to je Antonio Conte koji je ove sezone vodio Tottenham.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Antonio Conte je posljednji angažman imao, dakle, u Tottenhamu, a ranije je predvodio Inter, Chelsea, Juventus, Sienu, Atalantu, Bari, Arezzo, te selekciju Italije.

Najviše trofeja je osvojio s Juventusom (šest), a može se pohvaliti da je još s Interom i Chelseajem uzeo titule u nacionalnim prvenstvima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi