Kloppova izjava razbijesnila sve Ruse, Ukrajince oduševila

Pred finale Lige prvaka

Kloppova izjava razbijesnila sve Ruse, Ukrajince oduševila

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp poslao je poruku za ukrajinski narod pred finale Lige prvaka.

Kloppov Liverpool igra večeras u Parizu protiv Real Madrida za naslov evropskog prvaka. Meč je trebao da se igra u St. Petersburgu, ali je zbog ruske invazije na Ukrajinu prebačen u Francusku, na Stade de France.

Trener Liverpoola smatra da je premještanje finala iz St. Petersburga u Pariz upravo odgovor koji je Rusiji trebao od nogometnog svijeta.

"Sretan sam što će se finale igrati u Parizu. Odluka o premještanju utakmice bila je dobar odgovor koji je Rusija morala dobiti od svijeta nogometa. Igrat ćemo ovo finale s ukrajinskim narodom koji se bori. Siguran sam da će ovu utakmicu gledati i Ukrajinci, a mi ćemo igrati za njih", rekao je Klopp.

U Liverpoolu ne zaboravljaju finale iz 2018. godine kada su izgubili od Real Madrida s 3:1, ali uz povredu Mohameda Salaha.

"Tog dana smo izgubili i on se povrijedio u ranoj fazi. Sada je u jako dobroj formi i svaki igrač ima različitu motivaciju. Nije to jedina njegova motivacija, ali nismo zaboravili tu utakmicu. Mnogi zaboravljaju da je Karius imao potres mozga na tom meču".

Klopp vjeruje da njegov tim može do trofeja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Neke stvari su se dogodile u toj utakmici 2018. godine. Sezona je bila izuzetna, ali svi su gledali u boju medalje. Povijest kaže da je Real Madrid favorit, ali nije me briga. Ako budemo igrali na našoj razini, borit ćemo se i proći dobro", rekao je Klopp na press konferenciji.

Finale između engleskog i španskog tima na programu je od 21 sat.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...IDEMOOOOOOOOOOOO!!!...7.u vitrinuuuuuuuu!!!
4 2
makelele
Pfff grdna rano
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti