Jusić: Za pobjedu moramo dati maksimum

Donio pobjedu svom timu u prošlom kolu

Jusić: Za pobjedu moramo dati maksimum

S. Mlaćo

Emir Jusić riješio je pitanje pobjednika u prethodnom kolu, kada je Olimpik gostovao u Jajcu.

Jusić, koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku, postigao je fantastičan pogodak u sudijskoj nadoknadi i tako donio tri važna boda svojoj ekipi.

"Trebali smo riješiti utakmicu puno prije moga gola. Imali smo nekoliko sjajnih šansi, ali nismo uspjeli pogoditi mrežu golmana Metalleghea. Možda je moj pogodak nagrada za sve promašene šanse cijelog tima. Drago mi je da sam postigao pogodak, ali mi je puno draže da smo uspjeli osvojiti tri boda".

Sutra (nedjelja) Olimpik na svom terenu dočekuje ekipu Novog Travnika.

"Ne smije nas zavarati činjenica da su oni nakon šest kola bez pobjede. Moramo se nametnuti na terenu, doći do ranog pogotka i utakmicu mirno privesti kraju. Prva liga Federacije BiH je jako nezgodna, o čemu govore i rezultati i svakako da na svakoj utakmici moraš dati maksimum kako bi stigao do pobjede".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Olimpik nakon šest odigranih utakmica ima 12 bodova i nalazi se na drugom mjestu na tabeli, dok je Novi Travnik na posljednjem mjestu na tabeli sa svega dva osvojena boda.

Utakmica na Otoci igra se od 15:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi