Čovjek od 100 miliona se obrukao, Juventusu pobjede donosi momak na kojeg niko ne obraća pažnju
Foto - Matteo Gribaudi

Derbi pripao Staroj dami

Čovjek od 100 miliona se obrukao, Juventusu pobjede donosi momak na kojeg niko ne obraća pažnju

Midhat Šljivak

Juventus je u derbiju 15. kola italijanske Serie A savladao Napoli s 1:0. Jedini gol postigao je Federico Gatti.

Juventus ove sezone igra zaista dobro ove sezone i izvjesno je da će se Stara dama boriti za titulu prvaka. Večeras je u Torinu pao Napoli, a tim Massimiliana Allegrija je slavio s minimalnuh 1:0

Igralo se otvoreno s obje strane od samog početka. Bilo je opasnih situacija, Szcezesyn je spašavao Juventus u 12. minuti nakon udarca Di Lorenza, ali ono što je promašio Khvicha Kvaratskhelia nešto je o čemu će se pričati.

Igrala se 28. minuta kada Osimhen proigrava Gruzijca, ovaj je sam bio pred golmanom Juventusa, no umjesto mreže loptu šalje daleko iznad gola.

Imao je šansu i Politano za goste, Juve je međutim preživio sve ove šanse i u nastavku je svoju priliku iskoristio.

Oglasi

Do vodstva Juve stiže u 51. minuti. Federico Gatti već polako postaje junak Stare dame, a ovog puta je zabio i protiv Napolija za prednost svog tima od 1:0.

Nakon postignutog gola Bianconeri su se povukli. Prepustili su posjed i igru Napoliju koji je dominirao terenom Allianz stadiona u Torinu.

Međutim, gosti nisu uspjeli doći do izjednačenja. Ostalo je 1:0 za Juve koji je barem nakratko preuzeo vrh tabele Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Juventus - Napoli 1:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604869836
**** li vam covjek od 100 miliona majku milosnu
0 1
juve10
Navijač sam Juventusa ali daj bože da poživim još 5 godina. Zar je moguće da tim ima ovoliko sreće?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi