Juventus osigurava Romi zamjenu za Edina Džeku
Edin Džeko će napustiti Romu u ljetnom prelaznom roku. Mnogi fudbaleri se spominju kao potencijalne zamjene, a sada je i Argentinac u igri za dolazak na Olimpico (Foto: EPA)

Ponudili im zamjenu

Juventus osigurava Romi zamjenu za Edina Džeku

Midhat Šljivak

Torinski Juventus osigurat će Romi zamjenu za Edina Džeku.

Bh. napadač će vjerovatno ovog ljeta napustiti Olimpicu. Roma ga je spremna prodati, a Dijamant na stolu ima ponude Intera, Borussije Dortmund i RB Leipziga.

Odlazaka iz Rome biće još. Među onim koji će vjerovatno napustiti klub je grčki defanzovac Kostas Manolas za čije je usluge zainteresovan torinski Juventus.

Manolas ima klauzulu po kojoj ovog ljeta može otići za 36 miliona eura, ali Stara dama ima zanimljivu ideju kojom bi dobili Manolasa, a Romi poslali zamjenu za Edina Džeku.

Na Olimpicu bi mogao završiti argentinski napadač Gonzalo Higuain. Njemu ugovor o posudbi sa Chelseajem ističe na kraju sezone, a Bianconeri su ga spremni ponuditi Romi u zamjenu za Manolasa.

To je svakako interesantna ponuda rimskom timu koji je u potrazi za napadačem i možda je upravo Higuain rješenje nakon odlaska Džeke.

Higuain je početkom sezone iz Juventusa otišao na posudbu u Milan, ali se na San Siru zadržao samo šest mjeseci. Nakon toga dobio je ponudu Chelseaja za posudbu za narednih šest mjeseci što Argentinac nije mogao odbiti.

Međutim, Higuainu ne ide baš najbolje otkako je došao u londonski klub jer je na 14 utakmica postigao tek četiri gola. Iako mu je želja da ostane na Stamford Bridgeu teško je da će se to desiti.

Tuttomercato prenosi da su u Chelseaju odlučili da neće otkupiti ugovor argentinskog napadača, te da će se on na kraju vratiti u Juventus. No, problem je što ni u Juventusu ne računaju na njega.

Juventus želi na sve načine da se riješi Argentinca, a cilj im je da ga prodaju i posudba više ne dolazi u obzir. Ovaj 31-godišnji napadač u Juventusu ima platu od čak 9,5 miliona eura što je također problem za Staru damu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Razmjena sa Romom predstavlja zanimljivo rješenje, ali Higuain će vjerovatno morati da pristane na manju platu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi