Nagovještaj nekih novih vremena: Juventus preporođen, Vlahović silan

Pogodio i Zakaria

Nagovještaj nekih novih vremena: Juventus preporođen, Vlahović silan

Admin Čaušević

Juventus je dobrom partijom protiv Verone i sigurnom pobjedom nagovijestio preporod i nekad nova vremena. 

Max Allegri je od starta na teren poslao dva sjajna pojačanja Dušana Vlahovića i Denisa Zakariju koji su se odužili golovima.

Verona je meč započela visokim pressingom te na taj način igrala manje-vše cijeli meč, ali je odbrana Bianconera večeras bila na nivou.

Juventus do vodstva dolazi u 13. minuti. Večeras raspoloženi Paulo Dybala je proigrao Vlahovića koji lob udarcem pogađa za 1:0.

Srbijanski napadač je pokazoa da će biti istinsko pojačanje, a dobru priliku da udvostruči prednost svog tima je propustio i finišu prvog dijela kada nije uspio zabiti za nekoliko metara.

Drugi gol na meču Bianconeri su postigli u 61. minuti. Sve je odlično uradio Alvaro Morata koji je uposlio Zakariju. Švicarac je izašao sam pred golmana i rutinski pogodio.

U narednim minutama dobre prilike su imali Dybala i Adrien Rabiot, ali je to golman Lorenzo Montipo odlično zaustavio u oba navrata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Finiš utakmice Juventus je odradio rutinski te upisao vrlo važna tri boda u borbi za plasman u Ligu prvaka. Mogli su domaći postići još golova, ali rezervisti McKennie i Kean nisu bili precizni.

Stara dama s ovim trijumfom probila na četvrto mjesto te maksimalno iskoristila kiks Atalante protiv Cagliarija (1:2). Upravo u sljedećem kolu igraju Atalanta i Juventus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pobijedili raspalu Veronu i odmah niko jaci od nji hahaha...
11 10
HarisADP
VLAH VLAH VLAH VLAŠINAAAAAAAAAA TOOOOOOOO KAKVA JE IGRAČINA VLAH
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti