Deset godina je bio njihov kapiten, ali će zbog jedne rečenice Kanea vječno mrziti u Tottenhamu

Nije mu ovo trebalo

Deset godina je bio njihov kapiten, ali će zbog jedne rečenice Kanea vječno mrziti u Tottenhamu

Esmer Oštraković

Engleski reprezentativac Harry Kane nakon deset godina napustio je Tottenham i potpisao je za Bayern, te je već pokazao da će biti veliko pojačanje za njemačkog velikana.

Svima je bilo jasno da će Kane teško odbiti ponudu Bayerna, a na kraju je u završnici prijelaznog roka odlučio da ode iz Tottenhama.

Nakon nekoliko odigranih utakmica u dresu Bayerna, Kane je već osjetio razliku između njegovog novog i prethodnog kluba.

"Uvijek smo htjeli da pobijedimo u Tottenhamu, ali ako odigrate nekoliko utakmica i ne ostvarite pobjedu, to nije katastrofa. U Bayernu morate da pobijedite svaku utakmicu.

Oglasi

Nakon što smo pobijedili sa 3:1 i 4:0 u prve dvije utakmice ljudi govore o tome kako nisu sretni zbog načina na koji igramo. To je razlika. Ovaj klub ima mentalitet top kluba", rekao je Kane.

Kane je mnoge oduševio nakon svog dolaska u Minhen, a jedan od oduševljenih je i njemački sudija Siebert.

Njemački sudija je bio na centru na meču Bayerna i Augsburga, a nakon meča nije krio oduševljenje Kaneom.

"On je veoma prijatan čovjek koji čvrsto stoji na zemlji. Nije umišljena zvijezda koja nikoga ne doživljava, a vjerujte ima takvih u fudbalu koliko hoćete. Šalili smo se prije utakmice oko kiše koju nam je 'donio' iz Engleske. Siguran sam da Kane neće biti problem sudijama u Njemačkoj jer je itekako prijatan i nije nastrljiv", rekao je Siebert.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Siebert je poručio da je Kane vjerovatno najveća zvijezda u Bundesligi u ovom trenutku i da su se mnogi pribojavali da će biti umišljen i prgav na terenu prema sudijama, ali su se ugodno iznenadili.

Kane im je u samo dvije utakmice pokazao da im on neće predstavljati nikakav problem, te da je miran i staložen bez obzira da li sudijske odluke idu ili ne u prilog njemu i njegovoj ekipi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi