Zvijezda kasnila na veliki derbi, policajac bez milosti: "Brate, I play now"

Konfuzna situacija na ulicama Beograda

Zvijezda kasnila na veliki derbi, policajac bez milosti: "Brate, I play now"

Edmir Škorić

U subotu je odigran veliki beogradski derbi u kojem je Crvena zvezda slavila protiv Partizana sa 3:2, a jedan od junaka umalo je zakasnio na utakmicu.

Na društvenim mrežama brzo se pojavio video na kojem se moglo vidjeti kako Gabonac iz redova Crvene zvezde Kanga kasni na utakmicu.

Kangu je policajac koji je bio zadužen za zatvaranje ulice Ljutice Bogdana i Doktora Milutina Ivkovića zaustavio dok se vozio prema stadionu. Morao je na kraju fudabler crveno-bijelih da napusti skupocjeno vozilo kako bi policajcu objasnio da je igrač beogradskog velikana.

"Brate, I play now", govorio je ushićeno Kanga policajcu koji je svoj posao, što je za svaku pohvalo, itekako ozbiljno shvatio. Na kraju ga je naravno pustio da prođe.

Kanga je bio statrter, te je postigao gol za 1:1, a njegov tim na kraju slavio pobjedu sa 3:2 i vjerovatno riješio pitanje prvaka.

Oglasi

@stameni.m

Kad igraš u Zvezdi a saobraćajac navija za Partizan 😄 @guelorkanga #crvenazvezda #partizan #vecitiderbi #crvenazvezdafk #derby #viral #superligasrbije #foryou #foryoupage #srbija #beograd #fudbal #arenasport

♬ original sound - Miloš S.

Inače, utakmicu su obilježile neke diskutabilne sudijske odluke zbog kojih su se žalili iz FK Partizan, a odnosi se na golove za preokret Zvezde u samom finišu.

"Sram vas bilo više", poručio je golman crno-bijelih nakon Aleksandar Jovanović nakon derbija.

Kod gola Ndiayea igrači Partizana tražili su faul u napadu, no sudija Ilić se nije oglasio, pokazao je na bijelu tačku i dao žuti karton Svetozaru Markoviću zbog protesta. Sumnjiva situacija i kod penala koji je dosuđen duboko u nadoknadi. Kontakt je počeo van kaznenog prostora, to je jasno vidljivo, no sudija Ilić je smatrao kako je produženi kontakt bio u kaznenom prostoru i pokazao je na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan prijeti da se ne pojavi u srijedu na terenu kada ovi timovi trebaju da odigraju duel u polufinalu Kupa Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti