Guelor Kanga postao Srbin

Fudbaler Crvene Zvezde

Guelor Kanga postao Srbin

Eldar Ganibegović

Crvena Zvezda napravila je još jedan odličan posao.

Klub iz Ljutice Bogdana smanjuje broj stranaca u timu, a posljednji u nizu koji je dobio državljanstvo Srbije je gabonski fudbaler Guelor Kanga.

On je nedavno ispunio sve uslove za dobijanje pasoša komšijske nam države, što su u ovom klubu odmah iskoristili i smanjili broj stranaca u ekipi koji je u Superligi ograničen na četiri.

Podsjetimo, ovo je za Kangu drugi mandat u Crvenoj Zvezdi. Prethodno je član Beograđana bio od 2016. do 2018. godine, nakon čega odlazi u Spartu Prag iz koje se vratio u julu 2020. godine.

Ove sezone je nastupio na 28 utakmica i ima učinak od po tri gola i asistencije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvena Zvezda napravila je sjajan rezultat u Evropskoj ligi gdje je u grupi F završila ispred Brage, Midtjyllanda i Ludogoretsa, te će na proljeće nastupiti u osmini finala ovog takmičenja.

Kada je u pitanju Superliga Srbije, Zvezda se nalazi na drugoj poziciji s 54 boda, pet manje od ljutog rivala Partizana.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ja novinara i kretena. Ja neznalica. Ako je Kanga dobio drzavljanstvo i pasos Srbije ne znaci da je postao Srbin. On je i dalje etnicki Gabonac, a nacija se nikada ne moze promijeniti. Covjek moze imati i pet pasosa (pet drzavljanstava) ali samo jednu etnicku pripadnost. U ovom slucaju Kanga je bio i ostao Gabonac. A u samoj Srbiji svi koji imaju srbijansko drzavljanstvo nisu Srbi> Tu ima etnickih Srba, Madara, Bosnjaka, Rumuna, Albanaca itd. A vi nepismeni novinari procitajte bar znacenja nekih pojmova u kakvoj enciklopediji, ako ista i citate.
10 1
Klicko
Tako je Kanga srbine
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi