Kantonalna liga ZDK u narednoj sezoni sa 11 klubova
Fortuna iz Zenice jedan od kandidata za prvo mjesto u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK

Pet klubova iz Zenice

Kantonalna liga ZDK u narednoj sezoni sa 11 klubova

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Takmičarska sezona 2021/22. godina u Kantonalnoj ligi ZDK starta 28. i 29. avgusta utakmicama 1. kola. Kao što je poznato u prošloj sezoni ovaj rang takmičenja bio je u velikom fokusu bh. javnosti zbog nastupa jednog od najvećih klubova u našoj zemlji NK Čelik iz Zenice.

NK Čelik je prošle sezone bez poraza okončao ovo takmičenje na prvom mjestu, te izborio ulazak u viši rang, odnosno Drugu ligu FBiH, grupa "Centar". Za razliku od prošle sezone kada se takmičilo 10 klubova u ovoj sezoni Kantonalne lige ZDK će nastupati 11 klubova.

Nakon ispadanja iz Druge lige FBiH, tu će biti Pobjeda iz Tešanjke, te novi klub NK Steel City iz Zenice. Zanimljivo da će Zenica kao i prošle godine ponovo imati pet klubova u ovom rangu takmičenja.

Voljom žrijeba koji je održan prošle sedmice u prvom kolu sastaju se: Sporting-Pobjeda, Borac-Steel City Zenica, Proleter-Novi Šeher, Napredak-Nemila i Fortuna-Vareš. U prvom kolu slobodna je ekipa Žepče 1919.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Kada su u pitanju favoriti za ulazak u viši rang, tu se izdvaja ekipa Žepča 1919, Fortuna, Pobjeda i Nemila, koji će voditi bitku za sami vrh tabele.

Top Komentari

Secerko
Steel City, haahahahahaahaha. Jos jedna fudina filijala za pranje para.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi