Oglasili se i "ranjenici" iz Lisabona: Zaista smo imali sreće

Oglasili se i "ranjenici" iz Lisabona: Zaista smo imali sreće

Edmir Škorić

Benfica je u 25. kolu, prvom kolu nakon pandemije koronavirusa, jučer ugostila Tondelu i, unatoč velikoj dominaciji, osvojila samo bod (0:0).

Fudbaleri Benfice propustili su tako priliku da zasjednu na prvo mjesto ispred ljutog rivala Porta, a po napuštanju stadiona Da Luž stradao je autobus u kojem su bili članovi tima, odnosno igrači i osoblje.

Razni predmeti završili su u unutrašnjosti autobusa, a najgore su prošli Andija Živković i Julian Weigl, koji se sada oglasio putem Instagrama.

"Zdravo svima. Samo vam želim reći da sam dobro. Imali smo zaista sreće! Svi radimo greške, ali prešlo je sve granice! Bacati kamenje u autobus bez brige hoće li se neko povrijediti? Znam da to nisu pravi navijači Benfice! Naročito ovih proteklih sedmica i dana trebalo nam je pokazati da je uvijek bolje rješenje stajati zajedno, a ne doslovno gađati jedan drugog", poručio je Weigl.

Prethodno se i Benfica oglasila, osudivši ovaj užasan čin svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Benfica osuđuje kriminalce koji su kamenovali autobus sa igračima po napuštanju ceste A2, dok je išao prema Seixalu, poslije utakmice protiv Tondele odigrane u četvrtak na stadionu Luž. Saopštavamo da su zbog predostrožnosti Julian Weigl i Živković odmah prevezeni u bolnicu na promatranje, nakon što su ih pogodile krhotine stakla... Benfica garantuje punu saradnju sa vlastima od kojih traži da se naprave najveći napori kako bi se pronašli prestupnici odgovorni za ovaj kriminalni akt", poručeno je iz Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi