Ovo ima samo u Saudijskoj Arabiji: Hitna reakcija Al Ittihada nakon što je Benzema zakukao

Ubrzo se sve promijenilo

Ovo ima samo u Saudijskoj Arabiji: Hitna reakcija Al Ittihada nakon što je Benzema zakukao

Edmir Škorić

Karim Benzema iznenadio je sve nakon što je ovog ljeta napustio Real Madrid i potpisao ugovor sa Al Ittihadom u Saudijskoj Arabiji.

Lyon je bio prvi, Real Madrid drugi, a Al Ittihad treći i vrlo moguće i posljednji klub u karijeri. Francuz je imao impresivne rezultate u Evropi, sa Real Madridom je osvojio apsolutno sve, postao najbolji igrač svijeta, a onda odlučio da se "kupa u novcu".

Tridesetpetogodišnji golgeter je za Real postigao 354 pogotka i drugi je strijelac u historiji madridskog kluba, ali 100 miliona eura po sezoni... Razumljivo, nije mogao da odbije, vjerovatno bi 99 posto drugih igrača uradilo isto.

Benzema je aktuelni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ima i četiri naslova prvaka Španije.

Sada mu je izazov da osvoji naslov u Saudijskoj Arabiji. Upravo je njegov Al Ittihad bio prvak prošle sezone, no sada ima mnogo jaču konkurenciju s obzirom na to kako su se pojačali Al Nassr, Al Hilal i Al Ahli.

Oglasi

Benzema je kao kapiten u svojoj prvoj utakmici postigao gol za Al Ittihad, a njegova ekipa je slavila sa 4:0. Interesantno, iako je bio na terenu, Benzema nije izveo penal. Ta dužnost pripala je Hamdallahu koji je postigao gol s bijele tačke u 25. minuti. Benzema je pored gola imao i asistenciju.

Uoči ove utakmice Benzema se požalio upravi kluba što nije dobio kapitensku traku od trenera Nuna Espirita Santa, a osim toga propustio je trening ekipe kako bi iskazao nezadovoljstvo. Ubrzo su se stvari smirile, a Benzema je dobio ono što je želio - kapitensku traku.

Uprava kluba ga je imenovala novim kapitenom, čak iako to nije bio plan trenera Portugalca. Benzema je navodno želio da se promijeni trener i nije isključeno da mu i tu želju ispune u Al Ittihadu.

Čini se da u Saudijskoj Arabiji ne mogu da odole tako velikoj zvijezdi kao što je Benzema i da su spremni da mu daju sve što poželi, pa čak i ako je to protiv onoga za šta se zalaže trener koji im je prošle sezone donio titulu.

Inače, osim Benzeme, koji je kao slobodan došao u Saudijsku ligu jer mu je prethodno istekao ugovor s Realom, za Al Ittihad igraju i N'Golo Kante i Jota.

Top Komentari

Manager
A ko je bio kapiten?
0 0
limvotemirvah
Ovima prodajemo Penu i Viverosa za 180M.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi