Tajna najboljeg na svijetu: Benzema otkrio kako je došao do svog najvećeg kvaliteta

Benzema govorio o sebi

Tajna najboljeg na svijetu: Benzema otkrio kako je došao do svog najvećeg kvaliteta

E. Ganibegović

Prije četiri dana u Parizu je dodijeljena Zlatna lopta.

U glavnom gradu svoje domovine ovo laskavo priznanje očekivano je ponio fudbaler Real Madrida, Karim Benzema.

"Bila je to najbolja sezona u mojoj karijeri. Sanjao sam osvojiti Zlatnu loptu od djetinjstva. Sada sam ispunio tri sna koja sam imao u životu: kupiti majci kuću, potpisati s Real Madridom, najboljim klubom na svijetu i osvojiti Zlatnu loptu.

Jako sam ponosan na ono što sam postigao. Ova godina je jako dobra za mene, ali sam još uvijek motivisan. Vidim da su momčad i trener motivisani.

Ancelotti je sjajan trener koji me jako dobro poznaje i daje mi povjerenje. Pustili su me da igram fudbal kakav želim. On uvijek želi da pobjeđujemo, a ja želim napraviti razliku, ali bez prevelikog pritiska.

Sjećam se da me jednog dana pozvao u svoj ured i pitao koliko golova mislim da ću postići. Kladio se i rekao mi: "Mislim da možeš zabiti 50 golova". Imao sam puno ambicija i puno samopouzdanja da uspijem", rekao je Karim Benzema u intervjuu za Real Madrid TV.

Oglasi

Također, Benzema je u intervjuu za španski "Sport" govorio o svojoj najvećoj kvaliteti i o tome kako je do nje došao.

"Moj stil igre je od svega po malo. Kad sam bio mali igrao sam s ljudima većim od sebe i u glavi sam imao ideju da budem brži. Morao sam se brže kretati, pucati brže... To mi stvarno pomaže i sada. Moja igra sada je jedan dodir. Znam šta ću učiniti kada lopta dođe do mene", rekao je Karim Benzema.

Inače, Benzema je drugi najstariji osvajač Zlatne lopte. Francuz u decembru puni 35 godina, a jedini stariji od njega koji je osvojio Zlatnu loptu bio je Stanley Matthews.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je ujedno i prvi osvajač Zlatne lopte koja je premijerno dodijeljena 1956. godine, a kada ju je osvojio imao je 41 godinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa ako je osvojio namještenu zlatnu loptu ne znači da je najbolji na planeti.Isto kao luka amnezija modrić one godine...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi