Za vikend promašio dva penala, a sinoć izveo panenku: Benzema objasnio zašto je on uzeo loptu u ruke

Francuz ponovo oduševio fudbalski svijet

Za vikend promašio dva penala, a sinoć izveo panenku: Benzema objasnio zašto je on uzeo loptu u ruke

Endin Čaušević

Karim Benzema sinoć je ponovo oduševio fudbalsku javnost svojom predstavom u Ligi prvaka.

Real Madrid je u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja na Etihadu poražen sa 4:3 od Manchester Cityja, a upravo je Benzema najzaslužniji što Kraljevi nisu doživjeli ubjedljiv poraz.

Francuski napadač ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i najzaslužniji je što je Real došao do prilike da se bori za finale Lige prvaka.

Sinoć je na Etihadu Benzema zabio dva gola i preuzeo je prvo mjesto liste strijelaca ovog takmičenja sa 14 golova i već sada je jasno da će on osvojiti tu nagradu.

Benzema je sve oduševio u finišu utakmice kada je kod rezultata 4:2 odlučio da izvede penal iako je za vikend promašio čak dva penala na meču protiv Osasune. No, to nije poljuljalo njegovo samopouzdanje.

Francuz je oduševio fudbalski svijet jer je panenkom odlučio da izvede penal i zabio je gol za 4:3. Izvesti panenku u takvom trenutku je zaista zadivljujuće, a Benzema je nakon utakmice objasnio zašto je je on izveo penal nakon blamaže protiv Osasune.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako nikada ne izvodite penale onda ih nikada i nećete promašiti. Zašto sam ja izveo penal? To je mentalna snaga koju imam i to je to. Imam mnogo samopouzdanja i zbog toga sam izveo penal na taj način i na kraju je sve ispalo kako treba", rekao je Benzema nakon utakmice.

Spektakl Real Madrida i Manchester Cityja nastavlja se već naredne sedmice jer će ovi timovi na Santiago Bernabeu za sedam dana igrati revanš utakmicu nakon čega ćemo saznati ko ide u finale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Cityyy, ide u finale...Ne veselite se prije vremena Realovci...
2 11
Goran86
Veliki Karim Benzema
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije